Èxit del Mercat Medieval de Vic
Data Diumenge, 10 de desembre a les 20:32:00
Tema culturaUn any més, onze en total, el Mercat Medieval de Vic ha tancat les seves portes amb un èxit de concurrència. Des del passat dimecres i fins aquest diumenge els carrers de la capital d'Osona s'han engalanat d'època per fer les delícies de la gent, que ha visitat especialment la mostra d'oficis artesans i el tast de dinars populars.


Artesans, bufons, faquirs, músics i mags han passejat des del passat dia 6 pels carrers de la ciutat de Vic, que s'ha traslladat en el temps durant cinc dies fins a l'època medieval amb banderoles, escuts i teles vistoses. Els visitants, a més, s'han vist atrets, especialment divendres i dissabte, per les més de 250 parades que s'han donat cita aquesta setmana al conegut Mercat, que dóna el tret de sortida a diverses activitats nadalenques.

Segons ha explicat Sandra Jordà, responsable de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPE), aproximadament una cinquantena dels paradistes són de la ciutat i de la mateixa comarca, mentre que la resta són de dins i fora de Catalunya, i inclús alguna prové de la resta de l'estat espanyol.


El recorregut de la mostra inclou espectacles, tallers i cercaviles. Tot i així, les activitats més concorregudes han estat la mostra d'oficis artesans a la Plaça de la Catedral i els menjars típics populars a la Plaça Major de la ciutat, que han atret molts dels curiosos que s'han acostat fins a la fira.

Tot i l'encant natural de la mostra, la climatologia ha donat un cop de mà perquè fos un èxit. I és que, segons ha explicat Jordà, el fet que 'no hi ha hagut neu, ni pràcticament pluges ha comportat que tot transcorregués dintre la normalitat' i la gent pogués disfrutar de la fira.

El Mercat Medieval de Vic és una cita cada cop més consolidada, que cada edició intenta incloure novetats. La incorporació de la plaça de la catedral al recorregut del Mercat, el racó infantil situat a la plaça Santa Eulàlia o els dinars medievals a la Plaça Major han estat les d'enguanys. Per això, i amb vista a la pròxima edició, 'trobarem segur alguna novetat a la mostra', tot i que encara és aviat per saber-ho, ha finalitzat Jordà.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=460