La Fira de l'Avet d'Espinelves supera totes les previsions
Data Dilluns, 11 de desembre a les 22:25:26
Tema culturaLa 26a Fira de l'Avet d'Espinelves ha superat enguany totes les expectatives dels organitzadors amb la visita de més de 80.000 persones minuts abans de tancar les portes. Segons ha explicat el president del Patronat de la Fira, Jordi Geli, la falta de neu al Pirineu també ha ajudat que s'acostés més gent a la fira.


'Les condicions metereològiques no han estat bones el dimecres i divendres, amb uns matins plujosos, però la gent ha vingut igualment', ha comentat Geli. Però, tot i així, la falta de neu al Pirineu en aquestes dates i la situació geogràfica d'Espinelves –'que afavoreix els desplaçaments curts'- també han ajudat a incrementar el nombre d'assistents a la fira.

Respecte a la competència dels arbres artificials, Geli ha explicat que aquest any l'avet natural s'ha venut més que en altres anys i ha atribuït aquest fet al cansament dels compradors als arbres de plàstic. 'L'arbre de plàstic va ser una novetat fa set o vuit anys, però ara les famílies se n'han cansat volen tornar a tenir l'arbre natural', ha dit Geli.


Un total de 95 parades, repartides pels carrers del nucli antic d'Espinelves han exposat productes d'alimentació i artesans relacionats amb les festes de Nadal.

A part de les parades, els visitants també hauran pogut veure exposicions de coníferes, escultures de plastilina, de fotografies antigues del poble, de pintura i d'enquadernació de llibres. També ha tingut lloc ahir dissabte la trobada anual de col·leccionistes de plaques de cava, que enguany ha arribat a la segona edició i que 'ha estat un èxit amb la participació de moltíssima gent', ha afegit Geli.

L'espècie d'avet que més es comercialitza a Espinelves és l'Abies Normanniana i el Masjoani. Segons el president del Patronat de la Fira, Jordi Geli, el Picea excelsa 'també es ven molt, ja que el preu és més barat i, a més creix més ràpid'. No obstant això, ha comentat que aquesta espècie no és massa apreciada 'perquè li cauen les fulles quan és a dins de les cases'.

Els boscos de les Guilleries i d'una part del Montseny són les zones de Catalunya on es produeixen i es venen més quantitat d'avets.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=462