Un miler de persones es concentra a Manresa
Data Dijous, 14 de desembre a les 07:00:00
Tema societatUn miler de persones s'ha concentrat aquest dimecres a la tarda a Manresa per donar suport a Lluís Corominas, gendre de la família Tous i responsable de la seguretat de la seva finca, que va ingressar aquest dimarts a presó per un presumpte delicte d'homicidi. Durant la concentració, que ha tingut com a escenari la plaça de Crist Rei, s'han exhibit pancartes, s'han pogut sentir crits en contra la decisió de la jutgessa i s'ha llegit un manifest de suport a Corominas i a la seva família.

La plaça de Crist Rei s'ha omplert a vessar aquesta tarda amb motiu de la concentració convocada per donar suport a Lluís Corominas. Segons fonts de la Policia Local de Manresa hi han assistit entre 900 i 1.000 persones.

La pancarta 'Tots ens sentim indefensos' ha presidit la concentració, que s'ha desenvolupat sense incidents. També se n'han pogut llegir d'altres, com la que deia 'De fora vingueren i de casa ens tragueren'.

A part, no hi han faltat crits de suport al gendre de Tous. 'Lluís a la presó, no hi ha explicació' i 'justícia, justícia' en són un exemple. Els crits s'han anat alternant amb aplaudiments. A més, Isidre Suau, amic de Corominas, ha llegit un breu manifest.


Segons l'escrit, la concentració ha estat convocada per la 'indignació' que ha causat el cas. 'Sabem que el Lluís no és cap criminal', ha assegurat Suau, que ha afegit que la situació és 'totalment inadmissible'.

El manifest ha acabat amb paraules de suport al Lluís i a la seva família: 'Ànims Lluís, tots estem amb tu'. A continuació, el públic assistent ha dedicat una forta ovació a Corominas, que va ingressar a la presó Model aquest dimarts al vespre.

Suau, veí de Navàs (Bages) –poble natal de Corominas– ha dit que coneix el gendre de Tous des que eren petits. 'És una persona normal', ha dit Suau, que ha afegit que Corominas és 'molt amic dels seus amics'.

Paral·lelament, ha reiterat que els sentiments dels amics i familiars són d'indignació, tristesa i desànim. 'Estem totalment convençuts que el Lluís no és cap persona criminal sinó al contrari', ha dit Suau, que ha assegurat que Corominas ha passat de víctima a criminal 'i no hi estem d'acord'.

A la concentració han assistit persones de totes les edats i de diferents punts de la comarca. Ramon Creus, d'Artés, ha explicat que ha patit dos robatoris en dos anys. Molt indignat, ha reivindicat el retorn del sometent a Catalunya. Creus ha dit que no coneix Corominas però sí la família Tous.

Un grup d'amics d'una filla de Corominas també ha assistit a la concentració per donar suport al pare de la seva amiga. La Carla ha dit que 'no l'haurien d'haver posat a la presó' perquè Corominas és 'innocent'.

Anna Gorchs // ACN


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=465