Reclamen a l'Ajuntament que freni el ritme de creixement urbanístic
Data Dissabte, 16 de desembre a les 20:25:27
Tema societatEl grup ecologista El Fanal i el col·lectiu Les Llambordes de Moià han iniciat una recollida de signatures per reclamar a l'Ajuntament que aturi 'el desmesurat ritme' de creixement urbanístic del poble. Fins ara, 600 persones han donat suport a aquesta reivindicació. La recollida de signatures acabarà després de festes.

Segons denuncien aquestes dues entitats, actualment s'estan desenvolupant cinc plans urbanístics, a banda d'altres intervencions que es duen a terme dins del nucli urbà. Les dades que ha facilitat l'Ajuntament preveuen que la població passarà dels 5.500 habitants actuals a 16.000 l'any 2015, mentre que aquestes entitats calculen que totes les actuacions urbanístiques que s'estan desenvolupant aquesta xifra arribarà als 20.000.

Tant els ecologistes com Les Llambordes, un col·lectiu constituït expressament per lluitar contra aquest ràpid creixement urbanístic, consideren que això pot comportar la pèrdua de la identitat com a poble. Asseguren que Moià es convertirà en 'una petita ciutat dormitori, on els habitants ja no gaudirem dels avantatges de viure en un poble, però tampoc tindrem els serveis d'una ciutat'.

També argumenten que el poble no disposa dels serveis essencials que requereix aquest equipament i que els que estan en funcionament es deterioraran. Com a exemples citen l'ampliació de l'escola pública, que 'ja es va quedar petita abans d'inaugurar' o els centres sanitaris, dels quals diuen que 'cada vegada estan més atapeïts' i amb llistes d'espera per a les visites.


Finalment, per als ecologistes i Les Llambordes, la qualitat de vida se'n ressentirà per la presència de més cotxes circulant, menys llocs per aparcar-los i per l'increment de la inseguretat ciutadana.

Per a les dues entitats, està clar que els pobles han de créixer, però reclamen que aquest desenvolupament es faci 'a un ritme més lent', que permeti adequar els serveis a les noves necessitats i integrar els nouvinguts al teixit associatiu i social del municipi.

Montserrat Ayala
// ACN


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=468