L'Ajuntament gestionarà un pressupost de 2,6 milions d'euros
Data Dijous, 01 de febrer a les 19:15:00
Tema políticaL'Ajuntament de Calders ha aprovat un pressupost per a l'any 2007 de 2,6 milions d'euros. Les inversions més destacades a les quals s'afrontaran en aquest exercici seran el Casal d'Avis, la promoció d'habitatge protegit, la revisió del pla general i la urbanització dels carrers de
la Guàrdia.

Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Jaume Perarnau, aquest és el pressupost més alt que haurà gestionat mai l'Ajuntament de Calders i representa un creixement d'uns 600.000 euros amb relació als comptes del 2006. Perarnau justifica aquest creixement per la concentració de grans obres i inversions en aquest exercici. Alhora ha destacat que l'obtenció de nous recursos i subvencions, el sanejament econòmic municipal i el control exhaustiu de la despesa permetran fer aquestes inversions sense necessitat d'haver de concertar cap crèdit.

De les inversions destaquen la redacció d'un nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal per actualitzar les normes subsidiàries, aprovades l'any 1991. D'aquesta manera es vol contrarestar l'amenaça que pot suposar un creixement desmesurat del poble a nivell urbanístic.


En l'àmbit urbanístic també està previst continuar la millora de la urbanització la Guàrdia. Les inversions programades consistiran en la urbanització del carrer Pica d'Estats i en l'adequació de la totalitat de voreres de la resta de carrers del sector. Alhora i gràcies a les aportacions del PUOSC es renovarà la Plaça major, s'urbanitzarà el carrer Basses Noves i s'executarà la portada d'aigües del Llobregat.

Aquesta serà la primera vegada que l'Ajuntament de Calders destina una partida específica per comprar sòl urbà per destinar-lo a la construcció d'habitatges protegits pensats especialment per als joves del poble.

La resta de partides d'inversions destacades del pressupost per al 2007 són el Casal d'Avis, actuacions incloses en l'Agenda 21 i una provisió de fons per destinar-la a un possible canvi d'emplaçament de l'antena de telecomunicacions d'El Grau.

El pressupost de l'Ajuntament de Calders s'ha aprovat per unanimitat en el ple que el consistori ha celebrat el 18 de gener.

Montserrat Ayala // ACNAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=505