Nova ordenança de civisme per resoldre casos 'extrems i reincidents'
Data Dilluns, 05 de febrer a les 14:15:00
Tema societatL'Ajuntament de Calders ha aprovat una ordenança reguladora del civisme i la convivència. L'ordenança té com a finalitat dotar el consistori d'una eina legal per actuar en casos 'extrems i reincidents', ha explicat l'alcalde Jaume Perarnau.


L'ordenança no pretén, segons Perarnau, sancionar per petites accions incíviques, sinó dotar el consistori d'una eina i d'un document legal per poder actuar 'en casos concrets, greus, reincidents i flagrants'. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que s'han donat casos d'abandonament de vehicles i de tinença irresponsable d'animals que requereixen d'aquesta ordenança, ja que per la via del diàleg amb els propietaris no hi ha possibilitat de resoldre aquestes situacions.

A banda de poder actuar legalment, l'ordenança també té com a finalitat conscienciar la ciutadania per reduir les conductes incíviques.


L'ordenança reguladora del civisme i la convivència s'ha aprovat en el darrer ple municipal de l'Ajuntament de Calders i, en aquests moments, està en període d'exposició pública perquè s'hi puguin presentar al·legacions.

Montserrat Ayala // ACN


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=512