Sant Feliu Sasserra presenta l'inventari del seu patrimoni
Data Dimarts, 06 de febrer a les 14:15:00
Tema societatSant Feliu SasserraSant Feliu Sasserra ja té acabat l'inventari del seu patrimoni, un recull dels elements del patrimoni moble, immoble, documental, material i natural del municipi. L'inventari es presentarà en públic aquest divendres a les vuit del vespre a la planta superior de l'Ateneu.


L'inventari de Sant Feliu Sasserra s'emmarca en un projecte més ampli que està elaborant l'entitat Solc –que ha contractat dues persones per fer-lo, Marta Homs i Jordi Compte– a encàrrec de la Diputació de Barcelona i en conveni amb el Consorci del Lluçanès.

Es tracta de l'elaboració de l'inventari del patrimoni de tots els municipis del Lluçanès a excepció de Sant Bartomeu del Grau , que ja el té fet. De moment, a més de Sant Feliu Sasserra ja han vist finalitzat el seu inventari Sant Agustí de Lluçanès, Alpens i Sant Martí d'Albars.

L'alcalde de Sant Feliu, Andreu Riba, ha explicat que s'ha elaborat un CD amb la informació de l'inventari que podrà consultar tothom qui ho desitgi. El CD es podrà trobar a la biblioteca de la població.

Riba ha destacat la importància de tenir inventariats tots els elements del municipi. A més, ha explicat que l'inventari ha servit per al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que en aquests moments s'està acabant de concretar.


Com a exemple, ha dit que l'inventari recull totes les zones d'interès natural de Sant Feliu, el fons documental existent i els elements arquitectònics. A més, inclou una fitxa amb totes les cases de pagès del municipi, entre d'altres informacions.

En aquests moments Marta Homs i Jordi Compte estan treballant en l'elaboració de l'inventari de Prats de Lluçanès.

Anna Gorchs // ACNAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=515