Concert d’Arantza Aguirre
Data Dimecres, 07 de febrer a les 06:00:00
Tema culturaArantza AguirreEl proper dissabte 10 de febrer a les 7h de la tarda a l’Auditori de Sant Josep hi haurà un concert d’Arantza Aguirre organitzat per les Joventuts Musicals.

Arantza Aguirre (Luyando, 1982) va iniciar els seus estudis d’acordió al Conservatori Municipal d’Amurrio. Un cop finalitzat el grau mitjà al Conservatori de Bilbao amb José Antonio Hontoria, ingressa al Centre Superior de Música del País Basc Musikene on realitza estudis de pedagogia amb Iñaki Alberdi i Miren Iñarga. Actualment, estudia amb Iñaki Alberdi.

Ha rebut consells d’acordionistes de renom com ara Stefan Hussong, Matti Rantanen, Owen Murray, Minny Dekkers i Vojin Vasovic, entre d’altres.
Ha col·laborat amb Ute Lemper i l’Orquestra Simfònica de Tenerife i amb la Real Filharmonia de Galícia, sota la direcció de Manel Valdivieso; amb la Simfonieta de Musikene sota la direcció de Jean Halsdorff, amb l’ensemble contemporani de Musikene a la Quincena Musical de San Sebastián i a la Setmana de la Música Contemporània Musikaste de Rentería, sota la direcció de Ramon Lazkano. Com a solista, ha ofert recitals dins del cicle Clásicos en Ruta de la AIE a Mérida, Pamplona, Sevilla, Santiago de Compostela. Ha actuat dins del Cicle Jóvenes Intérpretes de la Quincena Musical donostiarra i del Cicle Matinées de la Orquestra Simfònica d’Euskadi.


Ente els premis obtinguts, destaquen el tercer premi en el Concurs Internacional Arrasate Hiria (2005), i el primer premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya (2006).

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=516