Posar la llengua a la rentadora
Data Dimecres, 07 de febrer a les 16:00:00
Tema culturaAvui torna a ser dijous. Tinc a tota la colla d’excursió. Jo no hi he pogut anar perquè al migdia haig d’acompanyar el meu marit a un dinar de feina.


De totes les maneres, tinc temps de sobres per a fer una volta pel mercat. Compraré alguna coseta i després aniré al cafè a fer el got.

Així ho he fet, i quan he entrat al cafè, m’he posat en una tauleta arraconada. Portava el diari i el volia llegir; he saludat a una colla de dones que seien juntes en una taula rodona, les conec prou bé, son unes bombes parlants!  Pobre del que és criticat per les seves boques.!
No haig d’esperar massa temps per sentir com surt la brutícia de les seves llengües.

-... I aquella, la Berta?, sempre corrent, amb aquelles galtes vermelles, cridant com una boja, que us penseu que es la canalla, la que la posa tant nerviosa? Això es que amb el seu home no estan bé...!


-... I aquella, l’Antònia?, sempre passejant amb aquella bestia peluda, tot el dia pel carrer, vés a saber que se li ha perdut pels afores...!
- I aquella, la Paula?, tot el dia sola com una marmota, pobre del que se la troba pel carrer, xerra tant que fins hi tot et mareja...!
- I aquella, la Conxa? Amb aquell mal humor, grassa com una porca, voleu dir que tornarà a ser la que era abans...? I amb la roba tan antiga que ens porta...!
- I aquella,  l’Esperança? Una mosqueta morta, ara que s’ha quedat vídua, no para per res a casa...!
- I aquella, la Clàudia? Amb aquests fogots que té, algun dia sortirà despullada de casa, heu vist quins escots que ens porta...? es una exagerada...!
- I aquella, la Pepa? Mira de que els diners no se li fonguin a dintre del moneder...! voleu dir que a casa seva no mengen per a no cagar? Es una miserable...!

Bé, ara tocaria que parlessin de mi, però com que hi soc present, se n’estan.
M’alço de la cadira, agafo el moneder i el diari, passo pel costat de la seva taula, les miro a totes d’una revolada i els hi dic: – aquesta nit, poseu la llengua a dintre de la rentadora, o bé el dijous que bé, la brutícia no us deixarà parlar...!

Eulàlia Molins Aragall

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=518