Obra les portes el CENTRE, espai escènic
Data Dijous, 08 de febrer a les 06:00:00
Tema culturaEl proper 17 de Febrer, l’Ajuntament de Castellterçol inaugura el Centre, un espai escènic amb una oferta cultural de qualitat per tota la comarca. Castellterçol nomerarà Marc Parrot com a padrí del Centre el qual inaugurarà l’equipament amb un concert del seu darrer disc. Així s’inicia una programació completament estable i variada per la gent de la comarca.


Aquest equipament és un espai on es realitzaran activitats programades durant tot l’any de tal forma que hi haurà una oferta tan per a joves com per adults. No solament es realitzaran actes musicals sinó també infantils, teatrals i altres relacionats amb les arts escèniques. Cada cap de setmana hi haurà un acte programat de manera que Castellterçol oferirà, com a mínim, quatre actes culturals al mes.

La seu del CENTRE es remunta a molts anys enrere, quan al 1862 es va crear un Centre Moral per la població de Castellterçol. Des d’aleshores fins al 1996 es va mantenir amb èxit però arran de les noves tecnologies que arribaven a les cases, el Centre va haver de tancar, mentenint però el bar. Anys més tard, l’equip de govern de l’Ajuntament va optar per reconstruir aquella joia històrica i, és ara, al febrer del 2007 quan es torna a inaugurar.


L’obertura tindrà lloc el 17 de Febrer al mateix recinte del CENTRE. L’acte comptarà amb la participació de les diverses entitats del poble: els Gegants, el Centre Excursionista, els Diables, l’Escola de Música, l’Esbart... on cada una d’elles obrirà el CENTRE amb les seves habilitats com a associació.

La programació del dia de la inauguració serà la següent: a les 11:30h Cercavila Festiva cap al Centre on els Gegants voltaran per Castellterçol fins arribar al Centre. Allà, dos esportistes del Centre Excursionista rappelajeran l’entrada del Centre per tal de posar la lona a dalt de l’edifici, els Diables de Castellterçol llençaran focs d’artifici per il·luminar tota la vila i l’Esbart dansarà a la Plaça dos balls típics de l’època del Centre Moral. Acte seguit, els assistents escoltaran els parlaments de l’Alcalde de la vila i de les diverses personalitats, en elles la de Marc Parrot i després es farà l’obertura de les portes del Centre. Tanmateix, donat el referent històric que comporta aquesta obertura, els antics socis del CENTRE col·locaran una placa conmemorativa a l’entrada del mateix recinte. Un cop dins, Marc Parrot farà un concert inaugural amb algunes de les cançons del seu últim disc “Mentider”.

El Sr. Manel Vila, alcalde de Castellterçol, ens indica “El Centre ha d’actuar com a motor cultural de Castellterçol i dels pobles veïns de manera que ha d’enfortir els lligams culturals i escènics amb la joventut i els adults”. Marc Parrot, padrí del Centre, afegeix “Amb el nou Centre Espai Escènic, el Moianès tindrà un punt de referència cultural a Castellterçol. Convido a la premsa i al públic en general a fer-ne ús i a gaudir-lo”.

A les 22h, el Centre realitzarà la presentació oficial de l’Ensemble de Corda del Moianès. Al dia següent, a les 12h hi haurà un espectacle familiar “Allò que el vent s’endugué” i per tal de conèixer una mica millor les instal·lacions del Centre, a la tarda hi haurà una jornada de portes obertes amb la participació de l’Associació Hand to Hand. Finalment, a les 19h la Coral de Castellterçol realitzarà un concert.

Una programación inaugural irresistible i plena de noves sensacions. No us ho perdeu!

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=520