Demanen una entrevista amb l'alcalde per debatre el model urbanístic de Moià
Data Dissabte, 10 de febrer a les 18:15:00
Tema societatEls col·lectius el Fanal i Les Llambordes de Moià han presentat aquest dissabte al matí una instància per demanar una entrevista amb l'alcalde i el regidor d'Urbanisme. En aquesta trobada es lliuraran les signatures recollides per aquestes entitats, que ja són cap a un miler, i un document que demana un creixement urbanístic ben planificat i que sigui respectuós tant amb el medi ambient com amb els veïns del poble.

Les entitats demanen un encontre amb l'alcalde, Josep Montràs, i el regidor d'Urbanisme, funcions que assumeix el mateix alcalde, per explicar-los el seu model de poble que, segons ells, és totalment oposat al que es defensa des del consistori. Els col·lectius que han protagonitzat la recollida de signatures demanen un creixement urbanístic ordenat i que es donin les llicències d'obres només després que s'hagi fet una planificació sobre les necessitats de la població.

Aquesta mateixa problemàtica va fer que Jordi Autet dimitís del seu càrrec com a regidor de Joventut, Festes i Benestar Social, durant el ple del passat 23 de gener. Autet, en desacord amb la política urbanística de l'Ajuntament, va presentar la seva dimissió en el ple on van acudir uns setanta veïns mobilitzats per les entitats que protagonitzen la recollida de firmes.


La petició d'aquest dissabte no ha anat acompanyada de la concentració que s'havia previst, en un principi, ja que els col·lectius han decidit no mobilitzar la població després que aquesta setmana apareguessin pintades en algunes de les cases en construcció del centre de la localitat.

Tot i que el col·lectiu afirma que no té res a veure amb aquests actes, s'ha preferit no mobilitzar els ciutadans 'per no tensar els ànims'. Mireia Cañas, del col·lectiu Les Llambordes, ha manifestat que les pintades han estat 'un acte de vandalisme' allunyat del tipus de mobilitzacions que realitzen aquestes entitats. 'Nosaltres sempre hem protagonitzat actes cívics i hem donat la cara per tot el que hem fet mentre que aquestes pintades s'han fet d'amagat. No hi tenim res a veure', afirma Mireia Cañas.

Els col·lectius el Fanal i Les Llambordes estan a l'espera de l'encontre amb l'alcalde, però no descarten fer actes de mobilització pròximament en protesta pel creixement urbanístic de Moià, que consideren desmesurat.

ACNAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=524