Certàmen literari de narrativa Antoni Busquets i Punset
Data Dissabte, 24 de febrer a les 06:00:00
Tema culturaAntoni Busquets i PunsetL’ajuntament de Calders convoca el
Certamen literari de narrativa Antoni Busquets i Punset.

Antoni Busquets i Punset (1876-1934), és un hilarienc dels que podríem anomenar “il·lustres”, ja que en la seva època va ser un destacat literat, poeta i pedagog reconegut arreu de Catalunya.
Va exercir la seva professió de mestre amb total dedicació als seus alumnes i va fer grans aportacions al món de l’ensenyament que, encara avui dia, són molt vàlides. Va ser un avançat al seu temps en l’aspecte pedagògic i va posar en marxa teories que al cap dels anys serien capdavanteres.
Gran coneixedor del territori, de l’entorn i etern enamorat de les Guilleries, que fa aparèixer en la majoria dels seus relats, poemes i articles.
Catalanista íntegre en el més ampli sentit de la paraula.

Va viure a diversos llocs de Catalunya des de molt jove, per motius familiars els primers anys i per motius de la seva feina com a docent després, amb la idea d’establir-se definitivament a Sant Hilari, la qual cosa no va ser possible ja que va morir als 58 anys a Calders.

Fou periodista: col·laborà al diari “El Pla de Bages” i, fins la seva mort, dirigí la "Revista Ilustrada Jorba", amb gran èxit de públic gràcies a una edició molt acurada amb presència d’uns continguts culturals molt per sobre de la mitjana habitual en una publicació de caràcter divulgatiu.

Com a escriptor té una bibliografia extensa com ara: "Calvari", "Lliroia", "Flors del Montseny", o bé "Planta’l amor".

Les obres que optin als premis del certàmen Antoni Busquets i Punset, es podran presentar a l’Ajuntament de Calders fins el dia 2 d‘abril de 2007.
Els originals es poden presentar en tres catagories: A, que agrupa escriptors i escriptores de 8 a 11 anys, B, de 12 a 14, C de 15 a 18 i D majors de 18 anys.
Les obres, d’una extesió màxima de 3 fulls DIN A4, hauran d’estar escrites en català i el tema és lliure.
Es presentaran per triplicat en un sobre tancat, on hi constarà a la cara de davant del sobre la categoria. A la primera pàgina de cadascuna de les tres còpies hi constarà el títol, el pseudònim i la categoria.
Les obres també s‘acompanyaran d‘un sobre petit on hi consti el títol, el pseudònim i la categoria a la part exterior i les dades personals (nom, cognoms, edat, adreça i telèfon) a l‘interior.
Els originals no seran retornats.

El veredicte es farà públic el dia 22 d‘abril, a ½ d‘una del migdia al Centre Cívic de Calders.

Totes les obres premiades, així com d‘altres que el jurat consideri oportú, es publicaran a la pàgina web de l’Ajuntament de Calders, i també en el butlletí que publica aquest Ajuntament periòdicament. L‘organització del certàmen es reserva el dret de modificar el dia i hora de fer públic el veredicte.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=538