S’inaugura el centre d'acollida d'animals del Moianès
Data Divendres, 23 de març a les 14:15:00
Tema societatCentre d'acollida d'animals del MoianèsAquest dissabte s'inaugura a Moià el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics del Moianès. Aquest centre substitueix les antigues instal·lacions gestionades per una entitat i representa la professionalització del servei. El centre donarà servei a vuit pobles del Moianès.


El nou Centre d'Acollida d'Animals Domèstics del Moianès està ubicat dins d'una de les dues zones industrials de Moià, en uns terrenys de titularitat municipal. La construcció de l'equipament ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona, que ha aportat els mòduls de l'equipament, mentre que la Generalitat també ha concedit un ajut econòmic que ha permès posar en marxa el servei i professionalitzar-lo.

L'equipament consisteix en un recinte amb 20 habitacions en un mòdul construït i 8 grans gàbies que es comuniquen i que fan més ampli l'espai per on poden voltar els gossos. En aquests moments, el Centre acull 18 gossos, però té una capacitat per una quarantena.

La gestió i direcció del refugi anirà a càrrec d'Alba Jornet, que és la tècnica de gestió d'animals a nou pobles del Moianès. A banda de fer el seguiment de les entrades i adopcions d'animals, Jornet també s'encarregarà de gestionar el cens de gossos municipal, les llicències per tinença d'animals perillosos i altres tràmits que hi estiguin relacionats.


Una de les novetats que aporta el nou Centre d'Acollida són les sis hores d'atenció personalitzada que s'oferiran. Això, explica Alba Jornet, ha implicat ja un creixement en el nombre d'adopcions. De fet, des que a principis d'any en va assumir la gestió, ja s'han tramitat una vintena d'adopcions i s'ha detectat un increment del nombre de persones voluntàries que volen col·laborar passejant els gossos. 
Aquest servei d'atenció al públic funcionarà els matins de deu a una i les tardes de tres a sis fins el 31 de març i de cinc a vuit fins el 30 de setembre.

Aquest nou equipament donarà servei als ajuntaments de Calders, Monistrol de Calders, l'Estany , Moià, Granera, Castellcir, Castellterçol i Sant Quirze Safaja. Aquests ajuntaments faran aportacions econòmiques anuals per mantenir el servei.

El nou Centre d'Acollida d'Animals Domèstics del Moianès suposa la professionalització d'un servei que fins ara oferien voluntàriament el col·lectiu Refugi d'animals abandonats del Moianès. Aquesta entitat va tenir les instal·lacions al parc municipal i posteriorment es va traslladar a uns terrenys municipals situats en una altra zona industrial del poble. Jornet explica que ara calia fer un pas més i professionalitzar un servei que ha de fer front a un important nombre d'abandonaments d'animals a la zona, ja que les característiques rurals del Moianès fan que s'hi abandonin molts gossos procedents de la ciutat.

En els darrers dos anys, aquesta entitat va recollir una mitjana de 125 gossos anuals. La punta va ser el darrer mes d'agost, quan n'hi van arribar 37 en només unes setmanes.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=557