Les obres de construcció del nou casal d'avis començaran a l'abril
Data Dimarts, 27 de març a les 06:00:00
Tema societatLa primera fase de la construcció del nou casal d'avis de Calders, que s'ha adjudicat a l'empresa Construccions Serra SA de Puig-reig (Berguedà), començarà el pròxim mes d'abril. El cost de l'actuació pujarà a 350.000 euros.

Un cop acabada la urbanització de la nova zona escolar amb la construcció de la nova escola Anton Busquets i Punset, la construcció de la nova llar d'infants municipal El tren blau, la urbanització dels accessos i l'obertura del carrer Sot de la Bruixa, l'Ajuntament de Calders ha iniciat l'execució del Pla d'Equipaments de la Plaça.

Segons ha explicat l'alcalde, Jaume Perarnau, aquest Pla inclou la remodelació urbanística de la pròpia Plaça –que està a punt de licitar-se per part de l'Incasol–, la reforma del Centre Cívic i la construcció del casal d'avis a l'espai que ocupaven les antigues escoles.

La construcció de la primera fase del nou casal d'avis municipal ha estat adjudicada a l'empresa Construccions Serra S.A., de Puig-reig. El cost d'aquesta primera fase arriba als 350.000 euros, que seran finançats per la Generalitat de Catalunya (180.000 euros) i el propi Ajuntament (170.000 euros).

Segons l'alcalde, amb aquesta construcció l'Ajuntament de Calders dóna resposta a una necessitat llargament reclamada com és el de dotar la gent gran del municipi d'un espai en condicions, amb sales polivalents, sala de joc i televisor, sala de lectura, cafeteria i la possibilitat d'incloure-hi serveis de menjador i infermeria.


El projecte, elaborat per l'arquitecte manresà Joan Ribera Mestres, aprofita el desnivell de la Plaça per utilitzar el terrat del nou edifici com a ampliació de la pròpia Plaça i servir de mirador als Pirineus. L'inici de les obres, que han de durar sis mesos, és previst que sigui duran el pròxim mes d'abril.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=559