Castellterçol ja es prepara per la Moixiganga
Data Dijous, 05 d'abril a les 06:00:00
Tema culturaPer tercer any consecutiu, Castellterçol s’entrena dia i nit per representar el dissabte Sant la paraula i la dansa en la passió de Crist, més conegut popularment com la dansa de la Moixiganga.

 
Aquest any, l’espectacle compta amb nous actors, reunint un total de 39 balladors, 9 graellers, 3 narradors, 8 persones en l’equip artístic, 5 en l’equip tènic i 10 d’atrezzo, a més dels respectius col·laboradors del poble. Un total aproximat de 80 persones.
 
Aquesta dansa es remunta a molta anys enrere en la que a través d’un seguit d’exercicis gimnàstics, els personatges representen els passos de la Passió. L’Esbart Rosa d’Abril, l’associació organitzadora, n’ha fet la seva pròpia adaptació a través d’uns diàlegs inèdits i d’unes figures adaptades de l’original.
 
Durant els dos darrers anys, aquest espectacle ha reunit centenars de persones al voltant de la plaça Vella de Castellterçol. La Moixiganga consta de tres parts: la processó amb torxes, amb música de timbals i gralles i participació del poble; la narració dels càntics de Daniel i el ball de la Moixiganga precedit de l’explicació de cada una de les figueres de la Passió de Crist que es representa.

L’espectacle es representa després de la Missa de Glòria, del Dissabte Sant a la Plaça Vella de Castellterçol. Un acte que tanca tots els llums de la plaça per il·luminar l’acte d’espelmes i l’escenari de figures que representen la vida de Jesucrist.
 
La Moixiganga de Castellterçol, el dia 7 d’abril de 2007, a les 21:30h a la Plaça Vella.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=565