Més de 1000 persones han visitat aquest 2006 l’Espai Franc
Data Dimecres, 18 d'abril a les 14:15:00
Tema culturaL’Espai Franc aposta per promocionar-se a les escoles arran del balanç positiu d’aquest 2006.

Un total de 6 grups d’arreu de Catalunya i alguns d’Espanya i França han visitat el museu Franc, arribant a sumar aproximadament 645 visitants. Tanmateix, de forma individual han passat per l’Espai Franc un total de 357 visitants.

Arran de les demandes de diferents escoles i de l’èxit de l’exposició permanent, l’Espai Franc es promocionarà més activament als diversos centres escolars. Amb aquesta iniciativa, l’espai Franc es converteix en un nou espai a on aprendre sobre els moviments de l’exiili, la guerra i els camps de concentració de la guerra civil espanyola i de la segona guerra mundial. Tot a través de pintures inèdites.

A més, l’espai Franc compta amb projectes a França ja que associacions de gent gran franceses estan programant caps de setmana per visitar aquest Espai conjuntament amb el Museu d’Enric Prat de la Riba de Castellterçol. Dos museus petits en dimensions però que disposen d’un gran material històric.


Des de l’Ajuntament de Castellterçol s’està dissenyant un tríptic educatiu per als joves estudiants per tal de facilitar en el moment de la visita a l’Espai, com interpretar els quadres i com entendre l’evolució de l’autor, amb els seus sentiments i passions.

L’Espai Franc va inaugurar-se el 2005 i la seva creació va ser ben rebuda per tots aquells que van patir la guerra. Des d’aleshores fins ara l’Espai ha anat ampliant els seus quadres fins a tenir-ne aproximadament una vintena.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=571