El museu d'arqueologia s’ubicarà a Cal Comadran
Data Dimarts, 24 d'abril a les 06:00:00
Tema culturaL'Ajuntament de Moià ja ha definit la ubicació del museu d'arqueologia que està projectant l'equip dirigit per Eudald Carbonell. El museu s'instal·larà a Cal Comadran, en la part que els promotors de la urbanització d'aquesta zona hauran de cedir com a equipament al consistori.


Segons ha explicat l'alcalde de Moià, Josep Montràs, el museu disposarà d'una superfície de 2.500 metres quadrats de l'estructura de la fàbrica construïda l'any 1955. Aquesta superfície és la que demanaven els tècnics per a l'equipament.

El futur museu d'arqueologia té com a finalitat mostrar tot el material procedent de les excavacions que s'han fet a les Coves del Toll, que actualment està dispers per la manca d'un espai en condicions al municipi que en garanteixi una bona exposició i conservació.

En aquests moments, el mateix equip que dirigeix les excavacions, liderat per Eudald Carbonell, està treballant en la definició del projecte museístic. També s'han fet gestions amb el Departament de Cultura perquè s'impliqui en la realització d'aquest projecte, ja que segons ha dit l'alcalde, Josep Montràs, el consistori no pot assumir aquesta inversió en solitari.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=572