La Universitat de Vic completa el catàleg de masies de Calders
Data Divendres, 27 d'abril a les 06:00:00
Tema culturaLa Universitat
de Vic està acabant de redactar el Pla Especial urbanístic del catàleg de masies i d'altres elements arquitectònics en sòl no urbanitzable. El catàleg ha comptabilitzat fins a 36 cases, la majoria en bon estat de conservació. El document definitiu es podrà a provar el mes de setembre.
L'elaboració d'aquest Pla Especial urbanístic dóna compliment a la Llei d'Urbanisme i és una eina indispensable per determinar futures autoritzacions i llicències urbanístiques en sòl no urbanitzable.

Segons ha explicat l'alcalde de Calders, Jaume Perarnau, el resultat final del catàleg no difereix de les dades que tenia fins ara l'Ajuntament, tot i que el Pla Especial conté molta més informació. El catàleg inclou una fitxa per cada element que consta de fotografies de les construccions, dades sobre el seu estat de conservació i del nivell de protecció, els usos i dades cartogràfiques.

L'alcalde ha destacat la importància d'elaborar un catàleg d'aquestes característiques en un poble de 33 quilòmetres quadrats, dels quals el 97% és zona rústica. També ha posat de relleu el bon estat de les cases, de les quals només unes vuit estan en situació de ruïna. Segons Perarnau, el fet que un bon nombre estiguin habitades fa que s'hagin conservat fins ara.

Montserrat Ayala // ACNAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=574