Es presenta una publicació que recull els arbres més singulars
Data Divendres, 27 d'abril a les 19:40:36
Tema medi ambientL'Ajuntament de Calders presentarà aquest diumenge la publicació 'Els arbres de Calders' del paisatgista Xavier Serrano i que recull les característiques científiques, històriques i descriptives de quinze dels arbres més monumentals i singulars del municipi. La presentació es farà a tres quarts d'una del migdia al Centre Cívic.


Els arbres que recull la publicació són l'alzina de La Guàrdia, els teixos de la fàbrica, els plàtans de Bellveí, el roure de Bellveí, l'alzina de Rubió, el lledoner de l'Erola, el pollancre de Les Tàpies, els plàtans de Bellveí, l'àlber del molí del castell, els plàtans del Manganell, el pi de Les Hectàrees, el roure de l'Angle, els xiprers del cementiri, l'alzina de l'Erola i els pins del carrer Peguera.

Cada una de les fitxes que hi ha a 'Els arbres de Calders' inclou les dades de situació, històriques i descriptives, entre d'altres, i s'acompanyen per imatges aèries i un ortofotomapa de situació.


Aquesta publicació completa el treball fet des de l'Ajuntament quant a protecció dels principals elements naturals i vegetals del municipi. Aquestes actuacions inclouen la realització de l'inventari de plantes i arbres en els parcs i zones verdes de tot el municipi, la declaració de sis arbres d'interès comarcal i local i la tramitació de declaració d'arbreda d'interès nacional el conjunt de plàtans de Bellveí.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=575