Projecte a les escoles per apropar les famílies nouvingudes
Data Dilluns, 07 de maig a les 16:00:00
Tema societatEl Consorci per la promoció dels municipis del Moianès   juntament amb els centres educatius del Moianès estan treballant per fomentar l’apropament de la població nouvinguda a la vida dels municipis. Ja fa temps que es desenvolupen accions integradores a les escoles i amb les quals es va poder detectar la manca de participació dels pares i mares nouvinguts en les activitats i en el funcionament de les escoles.
Així doncs davant la necessitat de fomentar la integració i la participació d’aquest nou col·lectiu dins les escoles, durant aquests  s’ha iniciat un nou projecte a Castellcir i Castellterçol.

Al CEIP La Popa de Castellcir ja s’han realitzat dos fases del projecte. La primera consistent en un taller de cuina pretenia fomentar l’intercanvi d’experiències entre les mares autòctones i les mares nouvingudes. El taller va tenir la participació d’11 famíles. La segona fase, que s’està realitzant actualment, vol fomentar i consolidar les relacions sorgides a la primera fase. En aquest cas es tracta d’un taller de dansa on hi participen 14 mares.

A Castellterçol ja s’ha engegat la primera fase del projecte al CEIP Ramona Calvet i Picas aprofitant la setmana cultural del centre realitzant una excursió per a conèixer alguns indrets de Castellterçol, acostant així les costums i tradicions del poble amb el municipi d’orígen de les famílies nouvingudes. A la sortida hi van participar més de 40 persones. Gràcies a la sortida, es va poder dur a terme un taller participatiu on els pares explicaven als alumnes les semblances i les diferències que hi havia entre els llocs visitats i el lloc d’orígen dels pares nouvinguts.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=578