Mercat escolar de la prehistòria de Moià
Data Dilluns, 14 de maig a les 06:00:00
Tema culturaEl tir amb arc és una de les activitats que han fet els alumnes que avui han participat en el Mercat escolar de la prehistòria de Moià. Foto: Montserrat Ayala1.356 alumnes han participat durant tota aquesta setmana en el VI Mercat escolar de la prehistòria de Moià. Aquesta activitat permet als alumnes experimentar com es vivia a la prehistòria a través d'una dotzena de tallers i forma part del Mercat de la Prehistòria, que se celebra diumenge i que enguany arriba a la desena edició.


Els alumnes que han participat en el Mercat Escolar han experimentat com es talla el sílex, com es fa foc amb un arquet i dues fustes i per percussió, han simulat que cacen animals amb un arc i amb propulsors, han fet penjolls utilitzant materials prehistòrics i han elaborat instruments musicals.

A més, han après com es feia la pintura rupestre, han elaborat un sarró, s'han fet tatuatges amb henna i s'han pintat parts del cos amb motius prehistòrics. També han moldejat i decorat peces de ceràmica, han molt gra amb molins per fer farina i han participat en un taller de cistelleria. Aquestes activitats culminen amb una visita guiada a les coves del Toll.

Segons ha explicat l'arqueòloga del Museu de Moià, Cristina Casinos, tots els tallers tenen com a finalitat que els alumnes entenguin la prehistòria de forma didàctica, experimentant diferents pràctiques i tècniques que s'utilitzaven en aquell moment.


El Mercat escolar forma part de les activitats del Mercat de la Prehistòria de Moià, que aquest any celebra el desè aniversari amb l'objectiu d'acostar tant l'arqueologia com la prehistòria a la gent. Per fer-ho, s'han organitzat una vuitantena de tallers, activitats i demostracions que es faran durant tot el dia. Entre aquestes destaca l'escorxament d'un porc senglar amb bifaços de sílex, la desena edició de la Trobada de Museus i Coves de la prehistòria. Com a novetats hi haurà esquetxos teatralitzats basats en la prehistòria i la sortida dels dos nous gegants prehistòrics que s'han creat al municipi.

Amb motiu del desè aniversari, s'ha organitzat una exposició monogràfica dedicada als deu anys de Mercat de la Prehistòria, que es podrà visitar a la Casa Natal Rafel Casanova.
Unes 10.000 persones van passar pel Mercat en l'anterior edició. Si la xifra es repeteix, de cara a properes edicions, el Museu de Moià es plantejarà la possibilitat d'ampliar l'espai del Parc Municipal que s'hi destina.

Montserrat Ayala // ACNAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=583