Rehabilitació de l'antiga presó del segle XVI
Data Dilluns, 14 de maig a les 06:00:00
Tema culturaCalders inicia aquesta setmana les obres de rehabilitació de l'antiga presó del poble, que data del segle XVI. La presó està ubicada als baixos de l'edifici municipal de la plaça Major, fins fa poc ocupats per l'oficina de Correus. El trasllat d'aquest servei al carrer Moià ha permès impulsar un projecte turístic en aquest indret.

Segons ha explicat l'alcalde, Jaume Perarnau, el trasllat allibera un espai que permetrà ubicar-hi una oficina d'informació turística i al mateix temps, construir una escala fins el soterrani, on hi ha l'antiga presó, per fer-la visitable.

L'antiga presó, que data del segle XVI, s'ha conservat en molt bon estat. Es tracta d'un recinte de pedra, on encara s'hi poden veure els grillets i les cadenes a les parets. A més de facilitar-hi l'accés, el projecte preveu il·luminar-la.


El cost d'aquesta actuació ascendeix a 25.000 euros, que aporta la Diputació de Barcelona. Segons l'alcalde, forma part del projecte de dinamització turística de Calders i calcula que en el termini d'un mes estarà en funcionament.

Montserrat Ayala // ACN

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=584