Sant Feliu Sasserra centre de la ciència
Data Dilluns, 14 de maig a les 16:00:00
Tema cultura



La Zer Gavarresa
, formada per les escoles CEIP Sesmón d'Oló, CEIP Llevant d'Oristà i CEIP Els Roures de Sant Feliu Sasserra, va celebrar aquest divendres la seva trobada, en què hi van participar més de 150 alumnes. El tema de la trobada va ser la ciència.

La Zer Gavarresa, formada per les escoles CEIP Sesmón d'Oló de Santa Maria d'Oló, CEIP Llevant d'Oristà i CEIP Els Roures de Sant Feliu Sasserra, celebra una trobada cada dos anys. Segons han informat fonts de la Zer, aquest divendres Sant Feliu Sasserra va acollir una nova edició de la trobada, a la qual hi van prendre part més de 150 alumnes de les tres escoles.

El centre d'interès d'aquest curs 2006-2007 a les tres escoles és la ciència i, per aquest motiu, aquest va ser el tema de la trobada. Durant la jornada, es van dur a terme un seguit d'activitats relaciones amb aquesta disciplina.

Per exemple, hi va haver una lectura d'auques fetes pels alumnes sobre algun invent i la vida del seu inventor; un mini taller sobre preguntes de ciència; una visita a la galeria dels invents, creats pels nens durant el curs, i parades de ciència on els nens van poder experimentar en diversos tallers amb elements com imants, bombolles de sabó i electricitat estàtica.


Durant el dia els nens van poder gaudir de dues activitats lúdiques més, com són pujar en globus aerostàtic i ser espectadors d'una obra de teatre creada expressament per l'ocasió, pel grup Tirotella. A més, hi va haver dinar de germanor organitzat per l'Ampa de Sant Feliu Sasserra.

Premi Baldiri Reixach

En el comunicat, la Zer anuncia que ha estat guardonada amb el premi Baldiri Reixac. Els alumnes de cicle mitjà i cicle superior del curs passat van fer un treball d'història titulat 'Caminant per la història de Catalunya'.

En aquest treball els nens partien d'un fet històric real ocorregut en el seu municipi, com és la crema de les bruixes de Sant Feliu Sasserra, la vida del bandoler Perot Rocaguinarda a Oristà i la vida medieval del Castell de Santa Maria d'Oló.

Després de situar el fet històric en el context de l'època, els alumnes van fer diferents treballs relacionats amb el tema. Els nens de cada escola van rebre com a convidats els alumnes de les altres dues i els van ensenyar, mitjançant murals, jocs, representacions teatrals i visites comentades al lloc dels fets, tot el que havien après.

Segons fonts de la Zer, 'van realitzar un ensenyament entre iguals'. El treball ha estat 'ben valorat pel jurat de la Fundació Lluís Carulla i ens han atorgat el premi d'enguany'. El lliurament tindrà lloc el pròxim diumenge 3 de juny al Casal de l'Espluga de Francolí, en un acte que serà presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla.

En el comunicat s'assegura que 'els mestres de la Zer estem molt contents amb aquest premi' perquè 'reforça una línia nova de treball, engegada després d'una reflexió i debat intens sobre la nostra pràctica docent'. La intenció del professorat és 'fer una educació partint de la realitat propera dels nens i no tant centrada en els llibres de text, aquest premi ens encoratja a seguir fent-ho'.

ACN






Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=585