Recital de poesia a la biblioteca de Moià - Primavera poètica
Data Dimecres, 23 de maig a les 12:53:46
Tema culturaDivendres 25 de maig a les 8 del vespre, a la biblioteca de Moià:
Paraula i sentiment: recital de poesia i música a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera.
Per cloure la primavera poètica a la biblioteca aquest divendres us esperem al recital de poesia que oferiran Jaume Calatayud i Vicente Monera.
Recitaran poemes de Sagarra, Riba, Salvat-Papasseit, Foix, Espriu, Pere Quart, Miquel Martí Pol...
Activitats que s’han fet a l’entorn de la poesia aquest curs 2006-2007: Tallers d'expressió poètica a la biblioteca de Moià.

A partir d’una proposta conjunta del Centre de Recursos Pedagògics del Moianès i la Biblioteca de Moià, es va oferir a les escoles de Moià, concretament a tots els cursos de 5è i 6è de primària i als de 1er i 2on d’ESO unes sessions d’expressió poètica, conduïdes per l’actriu Teresa Soler.
L’objectiu és treballar la poesia de forma integral, la part més acadèmica a les escoles i a l’institut i la part més sentida, viscuda i teatralitzada en un espai diferent com la biblioteca. Als tallers, l’actriu  Teresa Soler els ha anat explicant tot el què cal tenir en compte a l’hora de recitar, d’expressar i comunicar la poesia per tal d’esdevenir un bon rapsode, a mesura que cada noi/noia anava recitant el poema que prèviament cadascun d’ells ha triat.


El conjunt d’escoles van sol·licitar la proposta i per tant, només a Moià,  s’han fet 32 sessions dels tallers de poesia.

Aquestes propostes poètiques conjuntament amb les maletes de poesia s’han dut a terme  a totes les escoles de la ZER del Moianès: escoles i ajuntaments que s’hi han acollit: Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, L’Estany, St. Quirze de Safaja, Monistrol i Mura.

Primavera poètica a la biblioteca – Penja el teu poema:
Porta’ns un poema. Pot ser d’inspiració pròpia o bé el teu poema preferit. Tothom té algun poema que li agrada especialment o si no ara és un bon moment per crear-ne un. Si ens el portes, l’estendrem d’un fil i aquesta primavera omplirem la  biblioteca de versos.Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=590