Presenten un llibre sobre el berguedà Ton Cabra, exalcalde de Calders
Data Dimecres, 30 de maig a les 18:23:28
Tema cultura'El nord en la mirada: homenatge a Ton Cabra' és el títol del llibre que es presentarà aquest cap de setmana a Bagà (Berguedà) i Calders. Es tracta d'una publicació que repassa la trajectòria del berguedà Toni Cabra, que durant vuit anys va ser alcalde de Calders.

El llibre es presentarà aquest dissabte a les sis de la tarda a Bagà i l'endemà diumenge a Calders a dos quarts d'una del migdia, segons ha informat el Consistori.

'El nord en la mirada: homenatge a Ton Cabra' és un llibre que compta amb el suport dels ajuntaments d'Artés, Bagà i Calders, que ha estat coordinat per Conxita Capsada i en el qual hi ha intervingut una trentena d'autors.

Prologat per Xavier Domènech, amb una introducció històrica de Daniel Díaz, es van desgranant diferents temes i aspectes 'que donen una visió polifacètica de la vida d'Antoni Cabra i Vilalta, la qual es va veure estroncada per una greu malaltia poc temps abans de complir cinquanta anys, i també es donen a conèixer situacions que, sens dubte, seran una bona font d'informació de cara al futur'.

La publicació parla de la vida a Bagà als anys cinquanta, població on va néixer Cabra, i també de les seves moltes vinculacions cíviques. Per exemple, del seu pas pel seminari de Solsona; de l'impuls que va donar al Club Tennis taula Bagà; de la política municipal a Calders, d'on va ser alcalde durant vuit anys, i la relació amb moltes entitats del poble; impulsor del CIPROP i de l'ADF d'Artés-Calders-Monistrol en una època de grans incendis forestals; de la seva lluita política des del PSAN, Nacionalistes d'Esquerra, fins al seu ingrés a Esquerra Republicana una vegada deixada l'alcaldia; del seu pas per la presó, els anys d'estudi a l'UOC, i també alguns aspectes més íntims de la vida familiar.

L'Ajuntament de Calders assegura que amb aquest llibre es vol homenatjar 'un home actiu, decidit i compromès amb la seva gent i el seu poble, un home amb temperament de líder que el va posar al servei del seu nord i del seu país'.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=597