El 60% dels nous projectes empresarials són promoguts per dones
Data Divendres, 15 de juny a les 06:00:00
Tema societatDes de l’any 1995 el Consorci del Moianès dóna assessorament a emprenedors que tenen un projecte empresarial i a empreses ja existents que volen ampliar o millorar el seu negoci. L’objectiu de la creació d’aquest servei ha estat i és contribuir en la reducció de la taxa d’atur a través de l’autoocupació i mantenir el nivell de competitivitat i els llocs de treball del teixit empresarial del territori.


Any rera any augmenta el número d’emprenedors i empreses que acudeixen al Consorci del Moianès amb una idea de negoci, o bé demanant assessorament per consolidar l’activitat ja existent.  Els resultats constaten que és un servei consolidat i prioritari per tal de dinamitzar l’activitat econòmica del Moianès, així des del seu inici, fa ja més d’onze anys, més de 1237 emprenedors i empreses han passat per aquest i han rebut l’assessorament tècnic i personalitzat que necessitaven.

Al llarg de l’any 2006 s’han atès un total de 175 consultes, dels quals 110 són persones amb una idea de negoci, 39 venien de part d’empreses ja existents en el territori que volien assessorament laboral, jurídic, fiscal, financer,...per tal de consolidar i millorar la seva competitivitat i les 26 restants de seguiment de projectes iniciats en períodes anteriors.


Actualment d’aquests projectes assessorats l’any 2006 ja s’han materialitzat un total de 28 noves empreses generant la creació d’una cinquantena de llocs de treball. S’ha informat sobre els tràmits, subvencions, ajudes, premis i recursos existents en matèria de creació d’empreses, així com l’acompanyament i la preparació de documentació per l’elaboració del pla d’empresa, obtenció de finançament, etc.  Les noves empreses creades pertanyen a sectors diversos com són el sector turístic (allotjaments i restauració), sector del comerç, serveis, acabats de la construcció, etc.

En relació al perfil dels usuaris d’aquest servei d’assessorament, destacar que dels 175 projectes assessorats un 45% són homes i un 55% són dones. Més concretament, és interessant destacar el fet que dels projectes assessorats que s’han materialitzat amb la creació de noves empreses, un total de 28, un 60% són dones i un 40% són homes. Podríem afirmar que el paper de la dona al món empresarial comença a tenir un pes considerable, de manera que els models clàssics i perfils d’empresaris  es troben en procés de transformació.

Finalment destacar que al llarg de l’any s’han tramitat un total de 37 ajudes i subvencions de les quals se n’han atorgat 20, i altres que estan pendents de resolució, arribant a un import de 185.000€ concedits.

A banda de l’assessorament a emprenedors i empreses, el Consorci del Moianès ofereix cada any una àmplia oferta formativa per persones emprenedores, empresaris i professionals i per  a aquelles persones que busquen feina o la volen millorar. Aquesta oferta formativa s’instrumenta a través de l’espai Fòrum Emprenedor. Durant l’any 2006 s’han impartit, a través del 5è Fòrum Emprenedor, un conjunt de 37 cursos i conferències i ha suposat l’assistència de 568 alumnes. S’han tractat temes diversos d’actualitat empresarial i d’especialització.

Aquestes activitats es plantegen cada any com un servei més per fomentar l’esperit emprenedor i donar suport a la creació i desenvolupament de noves activitats empresarials en base al potencial del Moianès,  promocionant l’ocupació i l’autoocupació en el territori, així com per ajudar a la consolidació de les empreses ja existents per tal de millorar la seva competitivitat i mantenir els llocs de treball existents.

Àrea d’empreses del Consorci del Moianès

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=610