Es prepara un Observatori estratègic del territori en format de pàgina web
Data Dimarts, 26 de juny a les 14:10:00
Tema societatEl Consorci del Moianès i la Diputació de Barcelona han completat els eixos bàsics de la definició del futur Observatori estratègic del Moianès.Aquest projecte té com a finalitat dotar el territori d'una eina en format de pàgina web que contingui informació socioeconòmica actualitzada i que serveixi per a la presa de decisions adequades per a les necessitats d'aquesta comarca natural.
Està previst que en els propers mesos s'acabin de concretar les variables que formaran part dels continguts de l'Observatori abans de posar-lo en marxa. De moment no hi ha cap data prevista, però es calcula que no serà possible abans d'un any.

La pàgina web de l'Observador, que s'anirà actualitzant de forma permanent, inclourà inicialment una quinzena de productes en forma d'informació. Així contindrà, entre d'altres, informes de dinàmica sectorials, informes municipals, plans estratègics i projectes relacionats amb el Moianès, dades bàsiques del territori, informes de conjuntura, notícies publicades i un directori d'empreses i institucions. També inclourà un espai de xarxa de debat i un espai de participació virtual, un altre dedicat a entrevistes a professionals i polítics del Moianès i enquestes de percepció.


L'Observatori estratègic del Moianès forma part del projecte global de disseny d'un nou model de gestió a partir de la creació d'una Agència de Desenvolupament Local. En el seu disseny hi han participat tècnics de la Diputació de Barcelona, del Consorci del Moianès i representants polítics i de sectors d'activitat que en el futur seran potencials usuaris de l'Observatori, com el turístic, el comercial, l'agrícola i dels serveis socials i sanitaris, entre d'altres.

Montserrat Ayala // ACN

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=618