La Catalunya Central rebrà ajuts del Govern per promoure la participació ciutada
Data Divendres, 29 de juny a les 06:30:00
Tema societatLa Catalunya Central
rebrà 209.600 euros per desenvolupar 21 projectes de promoció de participació ciutadana. Aquesta és la suma dels ajuts que ha concedit la direcció general de Participació Ciutadana a quinze ens locals de Catalunya.
Aquests recursos es destinaran a desenvolupar processos participatius, crear òrgans i consells de participació o crear estructures tècniques per promoure-la. Un 40% d'aquests ajuts serviran per projectes de participació relacionats amb la definició de plans vinculats a la gestió del territori.

Els beneficiaris d'aquests ajuts són el Consorci del Lluçanès i el Consorci del Moianès. En el primer cas, el projecte participatiu implicarà els ciutadans en la definició de les grans línies del desenvolupament futur d'aquest territori, situat entre les comarques del Bages, el Berguedà i Osona.

En el cas del Moianès, una comarca natural entre el Bages, Osona i el Vallès Oriental, l'ajut es destinarà a la definició dels espais i òrgans de participació per millorar la intervenció ciutadana en els afers públics locals a través de l'actuació 'Com volem el Moianès del demà. I tu, hi tens res a dir?'.


Pel que fa als consells comarcals, el del Bages, el d'Osona i el del Solsonès, rebran també suport econòmic per desenvolupar projectes de participació. En el cas del del Bages, impulsarà un debat familiar per promoure la deliberació sobre valors i convivència. Al Solsonès es desenvoluparan projectes per crear un òrgan estable de participació en matèria de polítiques de dones i d'igualtat d'oportunitats, definir les claus per al desenvolupament rural sostenible de la comarca i crear un espai de debat intersectorial per al desenvolupament de la producció local. El Consell Comarcal d'Osona desenvoluparà un projecte que consistirà en dur a terme un pla de treball per fomentar la convivència ciutadana.

Per comarques, els municipis del Bages que rebran ajudes seran Callús, Castellbell i el Vilar i Cardona. Els dos primers utilitzaran els ajuts per definir les línies de desenvolupament futur del poble, mentre que la vila ducal els destinarà a consolidar l'estructura tècnica de suport a la realització de processos participatius.

A Osona es beneficiaran dels ajuts Vic, Tona, Torelló i Sant Pere de Torelló. En el cas de Vic, l'ajut servirà per al procés participatiu vinculat al Pla de Barris, mentre que Tona donarà continuïtat al procés ja iniciat per fomentar la democràcia participativa. Torelló té previst crear una xarxa de debat educatiu i Sant Pere de Torelló destinarà els recursos a desenvolupar el programa de participació en els àmbits social, cultural, juvenil i territorial.

Al Berguedà, els quatre ajuts que s'han concedit es destinaran a la ciutat de Berga. Aquest municipi durà a terme quatre actuacions relacionades amb la rehabilitació del nucli antic en el marc del Pla de Barris. Tres d'aquestes actuacions estan relacionades amb projectes concrets, mentre que la quarta fa referència a la dinamització dels debats ciutadans.

L'únic ajut concedit a la comarca de l'Anoia és el que rebrà l'Ajuntament de Masquefa. Amb aquests recursos, aquesta població desenvoluparà la tercera fase del pla de participació ciutadana.

A tot Catalunya, els ajuts ascendeixen a 1,8 milions d'euros i beneficien 109 ens locals que desenvoluparan 164 projectes de participació ciutadana. Una de les novetats dels ajuts concedits en aquesta convocatòria és que la direcció general de Participació Ciutadana farà un assessorament i seguiment continuats dels projectes per garantir-ne la qualitat.

Montse Ayala // ACN


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=620