Cine Club Vic arrenca nova temporada
Data Dijous, 13 de setembre a les 07:00:00
Tema culturaEl president de Cine Club Vic, Joan Puigdollers, el regidor de cultura, Xavier Solà i Quim Crusellas, portaveu i membre de la junta de lentitat. FOTO: Ajuntament de VicCine club Vic inicia aquest 18 de setembre la seva nova temporada. En el primer trimestre d'aquesta nova campanya destaquen les projeccions vinculat amb entitats de la comarca. En aquesta línia de col·laboracions amb altres entitats, Cine Club Vic projectarà 'Un por ciento, esquizofrenia' (9 d'octubre) amb col·laboració del Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona coincidint amb el dia mundial de la Salut Mental i el 23 d'octubre el documental 'Que tienes debajo del sombrero?' amb motiu dels 40 anys de l'associació Sant Tomàs.


Els dos documentals tenen en comú que han estat produïts tots dos per Julio Medem. En el cas de 'Que tienes debajo del sombrero' de Lola Barrera i Iñaki Peñafiel explica la vida  Judith Scott, una escultora nord-americana que te síndrome de Down i que va aconseguir un gran reconeixement internacional. Amb ' Un por ciento, esquizofrenia' de Ione Hernandez, es mostren amb d'entrevistes que realment sent una persona que pateix aquesta malaltia.

Per Quim Crusellas aquestes col·laboracions serveixen per 'obrir l'entitat' però també 'per fer actes especials promoguts per entitats i vinculats amb el cinema i que es valen de la trajectòria i infraestructura del Cine Club'.

La programació de Cine Club manté com a tret general de la passada temporada la d'oferir 'una selecció de les millors pel·lícules en versió original subtitulada (VOS) que es poden veure als circuits alternatius i que no arriben a la ciutat' segons Quim Crusellas, portaveu de l'entitat.  Pel que fa a les pel·lícules de filmoteca aquest any s’ofereixen 'pel·lícules de les que s'ha restaurat el negatiu' i dues pel·lícules que representen 'L'edat d'or de la 'Hammer'', la famosa productora de terror. 


Durant el primer trimestre es projectaran a Cine Club 'Inland Empire' de David Lynch (18 de setembre), 'La Flauta Màgica' de Keneth Branagh (2 d'octubre), 'Delirious' de Tom Dicillo (16 d'octubre),  '12:08 al Este de Bucarest' de Corneliu Porumboiu (30 d'octubre), 'La Soledad' de Jaime Rosales (13 de novembre) i 'Historia de un crimen' de Douglas Mc Grath (18 de desembre). Pel que fa a la filmoteca es projectaran els clàssics restaurats 'The Vikings' de Richard Fleischer (25 de setembre) i 'Fat City, ciudad dorada' (11 de desembre) . Les pel·lícules de l'edat d'or de la Hammer seran 'El experimento del Dr Quatermass' de Val Guest (6 de novembre) i 'La maldicion de Frankestein' de Terence Fisher (20 de novembre).

L'activitat del primer trimestre de l'entitat es molt densa ja que paral·lelament a les projeccions setmanals també s'organitzarà la Mostra de cinema documental (finals d'octubre i inicis de novembre) i el festival Julius de curtmetratges (del 27 de novembre al 2 de desembre).

Marc Riera Morató // ACN

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=651