El programa ILO-SER del Moianès finalitza amb un 61% d’inserció
Data Dijous, 14 de juliol a les 08:30:00
Tema societatEl Consorci per la promoció dels municipis del Moianès amb el suport de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona va engegar a finals del 2004 el Pla pilot de Benestar Social, realitzant diferents actuacions als deu pobles del Moianès que ja estan donant el seu fruit.
Una de les accions que s’han realitzat en el marc del conveni és el programa ILO-SER (Iniciatives locals d’ocupació en el sector dels serveis a les persones), finançat per la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu, executat per l’empresa INTRESS i coordinat pel Consorci del Moianès.

El programa, basat en un curs de treballadores familiars, impartit per l’Associació de Treballadores Familiars de Catalunya, va començar al novembre de 2004. Aquest curs destinat a dones en atur tenia com a objectiu millorar la seva inserció al món laboral, perfeccionar i reforçar les seves capacitats, coneixements i habilitats dins l’àmbit dels serveis a les persones. Aquest, ha tingut una durada de 700 hores, 400 hores de teoria i 300 hores de pràctiques. Actualment, ja han acabat les pràctiques a un total de 22 centres, diferents entitats, residències, Serveis d’Assistència Domiciliaria municipals i a centres per a persones discapacitades psíquiques.
Han finalitzat un total de 13 alumnes amb la titulació de Treballadores Familiars, i 8 de les participants han trobat feina en el lloc de pràctiques, el que representa una inserció del 61,53% de les participants.
El passat dia 8 de juliol es va celebrar la cloenda del programa ILO-SER, amb la presència de la Coordinadora de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, la Sra. Àngels Nogué, el vicepresident del Consorci del Moianès, Sr. Miquel Prat, la Sra. Francesca Masgoret, Directora de l’empresa d’INTRESS i la Sra. Mercè Blanch, Gerent de l’Associació de Treballadores Familiars, més les alumnes i algunes de les entitats i empreses on s’han realitzat les pràctiques. La valoració general va ser de felicitació per l’èxit obtingut i els resultats assolits amb l’execució d’aquest programa.
La Sra. Àngels Nogué, coordinadora de l’Àrea de Benestar Social va explicar que “dels 28 projectes programats per l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona que s’han portat a terme a 113 municipis, s’han beneficiat un total de 850 persones, 13 de les quals han estat del Moianès”. A més, la Sra. Àngels Nogué va valorar els bons resultats del programa ILO-SER del Moianès, tan per l’elevat nivell d’inserció laboral (amb un 61,53%) com per la millora i l’augment de l’ús dels Serveis d’Assistència Domiciliaria. A més, va recordar que aquests programes tenen com objectiu formar a persones perquè puguin treballar dins el seu territori i generar ocupació, “la gent amb dependència ha de poder viure el màxim de temps possible a les seves llars i hem de ser capaços de poder atendre les necessitats, que cada dia seran més àmplies, i oferir una demanda més flexible combinant el treball del sector públic, privat i el no lucatriu”, va afirmar Àngels Nogué.
La coordinadora de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona va anunciar la continuïtat del programa ILO-SER, previst que iniciï el pròxim mes d’octubre. I va concloure explicant que altres països europeus, com Edimburg, ens porten 40 anys d’avantatge, però “nosaltres amb l’esforç, la il•lusió, la passió i l’estima també serem capaços de seguir avançant tots junts per a una millora de les nostres polítiques socials. “
Després de la intervenció de la coordinadora, la directora de l’empresa INTRESS, la Sra. Francesca Masgoret, va agrair a tots els tècnics, polítics i empreses del territori que han col•laborat en aquest projecte i valorant positivament els resultats finals del programa. A continuació, la Sra. Mercè Blanch, coordinadora de l’Associació de Treballadores Familiars de Catalunya es va centrar amb la importància que te una Treballadora Familiar dins dels treballs del SAD i el reconeixement de la treballadora familiar com una professió.
Finalment, la cloenda celebrada a la seu del Consorci per la promoció dels municipis del Moianès, ubicada a Moià, va finalitzar amb l’entrega de diplomes a les alumnes i un certificat de reconeixement de participació a les empreses i entitats col•laboradores en el programa.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=66