Desencallen el projecte de connexió de les aigües residuals
Data Dijous, 04 d'octubre a les 19:01:12
Tema medi ambientL'Ajuntament de Calders celebra que, 'després de quatre anys de gestions i esperes', l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) hagi tret a exposició pública el projecte de connexió de les aigües residuals urbanes del municipi a la xarxa de sanejament en alta de la conca del Llobregat així com el procés d'expropiacions i ocupacions dels terrenys afectats.

Es tracta d'un projecte pressupostat en més de 2 milions d'euros llargament reivindicat per l'Ajuntament de Calders, que ha de donar solució al problema dels abocaments d'aigües residuals del municipi, que fins al moment no està connectat a cap sistema de control del sanejament.

El 15 de setembre del 2003, el govern de CiU a la Generalitat adjudicava 'de forma inusualment ràpida i a un preu inusualment exagerat un projecte de connexió al qual els ajuntaments pràcticament no hi havien tingut accés', segons una nota de premsa del Consistori de Calders.

Tal com recorda l'alcalde de Calders, Jaume Perarnau, 'aquelles inusuals, estranyes i injustificades presses han suposat, a la llarga, un notable endarreriment i encariment en l'execució del projecte'.


El Consistori celebra que, finalment, el passat 3 de setembre es va aprovar el projecte tècnic que ara segueix el tràmit formal d'exposició pública. El projecte, adjudicat des de fa quatre anys a una UTE (Unió Temporal d'Empreses) formada per OMS Sacede, Emcofa i Stachys, i que contempla la pròpia redacció del projecte, la seva construcció i execució així com la conseqüent explotació, té un pressupost total de contracte de 2.297.809'88 euros i un termini d'execució de 12 mesos.

El projecte, que afecta al conjunt del nucli urbà de Calders –el poble i La Guàrdia–, així com la connexió de la urbanització Vista Pirineu, del terme municipal d'Artés, preveu la construcció d'un col·lector en alta que enllaci aquests nuclis urbans amb el sistema de sanejament Sallent-Artés i la depuradora de Sallent.

Segons la nota, es tracta d'una obra llargament reivindicada per l'Ajuntament de Calders que donarà solució al problema dels abocaments d'aigües residuals del poble de Calders, fins ara no connectat a cap sistema de control del sanejament.

Anna Gorchs // ACN

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=666