Una nova rotonda a la C-59 millorarà la seguretat i la fluïdesa del trànsit
Data Dimecres, 10 d'octubre a les 06:00:00
Tema societatEl Govern ha impulsat la construcció d'una nova rotonda a la carretera C-59 en el terme municipal de Castellterçol per millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit en un encreuament pròxim a una zona industrial. Es preveu que aquests treballs, amb un pressupost de 667.000 euros, comencin el primer trimestre de 2008 i tinguin una durada de quatre mesos.

El Govern ha donat impuls a la construcció d'una nova rotonda a la carretera C-59 dins el terme municipal de Castellterçol amb la declaració, aquest dimarts 9 d'octubre, de l'ocupació urgent dels béns i drets afectats per les obres. Aquesta actuació té com a objectiu reordenar el flux de vehicles i millorar la seguretat i fluïdesa viàries, en un encreuament pròxim a una zona industrial que registra un trànsit intens de vehicles pesants.

Les obres, adjudicades recentment per valor de 667.000 euros, començaran el primer trimestre de 2008 i tindran un termini d'execució de quatre mesos. La nova rotonda substituirà l'encreuament a l'altura de l'antic accés a Natursoy i al camí de les Comes.

La nova rotonda és previst que tingui un diàmetre exterior de 32 metres, amb dos carrils anulars de 4 metres d'amplada cadascun i voral exterior de 0,5 metres. El ramal de la C-59 en sentit Moià, tindrà dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada, vorals de 0,5 metres i cunetes d'un metre d’amplada. En sentit Santa Perpètua de Mogoda, la calçada tindrà dos carrils de 3,10 metres
i voreres de 3 metres d'amplada a la dreta i de 3,80 metres a l'esquerra.


D'altra banda, els treballs preveuen la millora del drenatge longitudinal i transversal, amb la construcció de noves cunetes de formigó, la renovació de la senyalització, la instal·lació de l'enllumenat de la rotonda, la plantació d'arbres i la vegetació del giratori, i la col·locació de barreres de seguretat
metàl·liques en aquest punt.

Oriol Mondejar // ACN

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=667