Èxit i participació a la 7ª edició Fira Moianès, Turisme i Lleure
Data Divendres, 19 d'octubre a les 20:48:44
Tema societatEl passat cap de setmana es va celebrar la 7ª Edició de la Fira Moianès, Turisme i Lleure que, enguany va tenir lloc al municipi de Monistrol de Calders. Des de l’organització s’ha valorat positivament i de forma exitosa la fira i tots els actes programats.
 
Durant el transcurs de la fira, que va encetar el seu programa d’activitats el divendres, es va poder apreciar un volum elevat de visitants dels diferents municipis del Moianès i també una gran afluència de visitants d’altres indrets fora del Moianès que es varen desplaçar moguts per l’interès de conèixer l’oferta turística del territori.

L’èxit de la fira ha estat motivat per diferents factors: la seva ubicació, “El parc el Serrat”, ja que és un espai situat estratègicament en un punt elevat del municipi, que va permetre contemplar i conèixer no només el municipi sinó també fer-se una idea del Moianès, la implicació de les entitats locals, la concentració d’activitats i actes,  la presentació de nous productes del Consorci del Moianès i que s’ha celebrat per setè any consecutiu consolidant-se com la fira de referència al Moianès.

Dels actes destacats a la Fira, hem de fer esment de la presència de representants dels diferents ajuntaments del Moianès en l’acte de presentació de “Com avança el  Projecte Ecomuseu del Moianès”, que va oferir una exposició detallada de tot el treball que s’ha realitzat fins ara i les actuacions previstes i que estan pendents d’iniciar en el marc d’aquest projecte.


En relació a “l’Exposició el treball de la pedra a Monistrol de Calders”, uns dels eixos temàtics  de la fira, es va poder apreciar una bona acollida, sobretot perquè es va comptar amb la participació dels mateixos protagonistes que treballen la pedra, els quals varen poder fer-ne una demostració. Els actes relacionats amb la pedra van arribar al seu punt més emotiu amb l’homenatge als avis que tenien com a ofici el treball de la pedra, acompanyats per familiars que també es varen aplegar a l’acte.

El projecte “Les pedreres de s’hostal” de Menorca presentat per Líthica –associació que les gestiona- va permetre conèixer una altra realitat i un territori que treballa també la pedra. Les similituds amb el treball realitzat pels picapedrers de Monistrol  va permetre establir lligams entre dos territoris, Monistrol de Calders i Menorca, i establir intercanvis i possibles futures col·laboracions en el marc de les actuacions del radial del projecte Ecomuseu corresponent a Monistrol.

La gastronomia, un altre dels eixos temàtics de la present fira, també va tenir una presència important en el seu transcurs, oferint un “sopar de vinya” i un “dinar de fira”, que va acostar als visitants a degustar els productes de la terra. Com a acte gastronòmic destaquem la participació dels reconeguts cuiners Nando Jubany i l’Àngel Pascual que van oferir una mostra de com fer un arròs davant un públic entusiasmat que va acabar degustant el plat elaborat.

De totes les activitats que es varen anar succeint paral·lelament als actes destacats, remarquem la “segona trobada de gent gran”,  que va comptar amb la representació de l’obra de teatre “Per no entendre el castellà” a càrrec del Casal Arrels de Castellterçol i la lectura d’un poema dedicat a la trobada a càrrec del Casal l’Espiga de Monistrol de Calders. En conclusió, destaquem una gran afluència de visitants que varen mostrar un gran interès i una elevada participació en totes les activitats. La 7ª Fira Moianès, Turisme i Lleure, doncs, ha estat un èxit, a més d’esdevenir un espai que ha permès fer difusió dels atractius turístics del Moianès, les activitats que es relacionen amb el món del turisme i del lleure, i dels destins turístics que hi varen participar.

Consorci per a la promoció dels municipis del MoianèsAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=670