El jurat declara un veí de Calders culpable de matar la dona
Data Divendres, 26 d'octubre a les 07:00:00
Tema societatEl jurat ha declarat J.M.S., culpable de matar la dona donant-li diverses ganivetades a coll, cap i cor en la casa que compartien en una urbanització de Calders l'1 de març del 2004.
La decisió del jurat es fonamenta en les càmeres de vídeo que van captar al vehicle del processat anant cap a casa seva i tornant d'ella vint minuts després tot i que ell va declarar que es trobava en un altre lloc. Davant d'aquest veredicte la Fiscalia i l'acusació particular que representa la família de la víctima demanen 20 anys de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant de traïdoria.

En el seu veredicte el jurat considera provat que acusat i víctima convivien en una casa a la urbanització de Calders com a parella. El matí de l'1 de març del 2004, el processat va sortir de la casa a primera hora, tot i que va tornar més tard conduint el seu vehicle, va entrar al domicili i va agafar un ganivet d'uns 11 centímetres de fulla. Després va anar a l'habitació on estava la víctima estirada al llit boca avall, i amb intenció d'acabar amb la seva vida li va clavar diverses ganivetades, almenys quatre d'elles al coll.

Després, per assegurar-se que acabava amb la vida de la víctima, la va posar boca amunt i li va donar una punyalada mortal al cor. Segons els informes forenses el processat va causar 23 ferides incises i contuses en el cos de la víctima, localitzades a la cara, el coll, d'on va sagnar abundantment, tòrax, braços i mans.


El jurat considera, per unanimitat, que el processat és culpable de la mort de la dona sobretot tenint en compte els informes dels agents dels Mossos d'Esquadra que han trobat imatges del seu vehicle en diferents càmeres, d'entitats bancàries per exemple, anant cap al seu domicili a les 9:03 del dia dels fets i tornant a les 9:25, quan segons en la seva declaració l'acusat estava a correus. Pel jurat aquestes imatges indicarien que el processat va mentir sobre la seva ubicació i per tant que anava cap a casa seva on en 20 minuts va matar la dona.

Aquestes proves es complementen, segons el veredicte, amb el testimoni d'una dona que va veure passar un vehicle similar al del processat pel seu costat a tota velocitat a aquella hora en un pròxim al domicili, i que no es va trobar forçats els accessos a l'habitatge, sent l'acusat la única persona que podria haver obrir la porta amb clau. En aquest sentit, el jurat creu que es va simular un robatori ja que no hi ha cap més empremta digital i s'havien oblidat d'agafar objectes de valor.

Un altre indici pel jurat és que el gos que guardava la casa estava lligat quan, segons el fill de la víctima, ell i el processat l'havien deixat anar en sortir pel matí. Una de les poques persones que tenia autoritat per lligar l'animal era el processat. El jurat també creu provat la traïdoria perquè l'acusat va atacar la dona mentre dormia i no li va deixar cap possibilitat de defensa.

Davant d'aquest veredicte la Fiscalia demana 20 anys de presó per a J.M.S., per l'assassinat de la seva dona a la casa que compartien en una urbanització de Calders l'1 de març de 2004. L'acusació particular s'ha sumat a aquesta petició, incloent reclamar 77.730 euros per a cadascun dels pares de la víctima mentre que la defensa del processat ha demanat la pena mínima establerta per assassinat, 15 anys, i indemnitzar als pares la víctima amb 16.000 euros. A banda de la pena de presó, el fiscal reclama que el processat indemnitzi amb 180.000 euros al fill que la dona tenia d'una altra relació i amb 60.000 euros a cadascun dels pares de la víctima. 

German Gonzalez // ACN

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=671