Entren en funcionament 4'2 quilometres d'una nova carretera
Data Dimecres, 31 d'octubre a les 06:00:00
Tema societatAquest  dimecres es podrà circular en un tram de 4,2 quilòmetres de longitud de la nova carretera entre Olost i l’Eix Transversal, segons ha informat l'Ajuntament d'Olost en un comunicat.

En concret, el primer tram de la nova carretera C-651 que es posa en funciona correspon al tram comprès entre el terme d’Olost i la carretera B-433,  i representa el 50% del traçat de la nova via.
Aquesta carretera entrarà totalment en servei d’aquí a un mes, o permetrà potenciar les comunicacions viàries de les poblacions del Lluçanès i constituirà un nexe de connexió entre l’Eix Transversal i l’Eix del Llobregat.
La longitut total de la nova carretera es de 8,3 km segons dades del Departament de Política Territorial i Obres públiques (PTOP). Aquesta carretera té una secció de 9 metres d’amplada formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1 metre . La velocitat de projecte de la carretera serà de 60 km/h. Els treballs, compten amb una inversió de 15,7 milions d'euros.

El total de la nova carretera entre l'eix i Olost passa pels termes municipals de Sant Bartomeu del Grau, Oristà, Muntanyola i Olost, tots a la comarca d’Osona.

La nova carretera s’inicia al punt quilomètric 170 de l’eix Transversal, a poca distància del túnel de la Fontfreda. En aquest punt es construeix una rotonda de gran dimensió, de 90 m diàmetre, sota el traçat actual de l’Eix, i que estarà acabada d'aquí un mes. La rotonda –segons el PTOP- ja preveu el futur desdoblament de l’eix Transversal i obliga a la construcció de dues estructures, que són uns calaixos de formigó armat d’uns 31 m de longitud cadascú, sota l’eix Transversal.


A partir de la rotonda, la nova carretera arriba a l’anomenat 'camí d’Alboquers', el recorregut del qual segueix sensiblement durant uns 2,4 km. Posteriorment la nova carretera arriba a la B-433 (carretera d’Oristà a la C-154). Des d'aquest punt i fins a Olost es on es podrà començar a circular a partir d'aquest dimecres.  El tram que entra en circulació es un corredor d’aquesta carretera durant uns 0,8 km per connectar més endavant amb la C-154 (carretera de Vic a Olost). El darrer tram de la nova carretera es fa sobre el corredor de la C-154 durant uns 2,6 km, i s’acaba al punt quilomètric 18,5 a un quilòmetre de distància del nucli d’Olost.

Atès que la carretera té en alguns trams un pendent del 7,5%, s'ha previst la construcció de vies d’avançament de vehicles pesants. En total s’ha previst la formació d’uns 2,5 km de carretera amb un tercer carril o via lenta.

Marc Riera // ACNAquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=673