Calders protegirà el riu i el seu entorn a través del Projecte Rius
Data Dimecres, 31 d'octubre a les 06:10:00
Tema medi ambientL'Ajuntament de Calders i l'entitat Projecte Rius iniciaran a principis de novembre els treballs previs per a institucionalitzar i formular l'adhesió del municipi a aquesta iniciativa amb l'objectiu de protegir, preservar i millorar el riu Calders i el seu entorn.

Aquesta és la filosofia del projecte que vol estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels rius. El proper 17 de novembre tindrà lloc la presentació pública del Projecte Rius al Centre Cívic de Calders, i posteriorment es farà una sortida al riu Calders. Els voluntaris que es formin a Calders faran la inspecció d'un tram de 500 metres del riu, a la primavera i a la tardor.
El seguiment inclourà un control dels paràmetres físics i químics del riu (cabal, velocitat de l'aigua, amplada del tram, fondària i tipus de llera, entre d'altres) i dels biològics (animals que s'hi troben, plantes i estat del bosc de ribera). També es treballarà per detectar altres possibles alteracions que es donin en algun dels paràmetres o en tot el tram del riu (abocaments, contaminació de l'aigua o sequera).

En una segona fase el grup de voluntaris adoptarà el seu tram de riu i hi farà actuacions com neteges, recuperacions de camins, activitats i plantades d'arbres destinades a la seva millora.


A més a més, al llarg de l'any s'organitzaran diferents activitats per als grups de voluntaris del poble, com xerrades i sortides formatives, la trobada anual de voluntaris, els tallers per a escolars i les sortides naturalistes.

Alba Riu // ACN
Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=674