L´incendi quedarà controlat aquest matí
Data Divendres, 15 de juliol a les 07:20:18
Tema medi ambientEls Bombers de la Generalitat esperen poder controlar aquest matí el foc forestal que crema des d’ahir a la tarda a Sant Quirze Safaja.
A l’extinció de l’incendi han participat 60 dotacions terrestres i 18 mitjans aeris dels bombers, a més a més de ADF de la comarca i nombrós personal voluntari,.
L’incendi ha començat al quilòmetre 5 de la C-1413-B, al paratge de la Plana Serra. Des d'allà el foc ha avançat en direcció nord-est arrasant 70 hectàrees, (segons últimes informacions aquestes només serien una quarentena) fins que els bombers l’han aconseguit estabilitzar. A més, s’ha hagut d’evacuar 130 persones d’una casa de colònies, un sanatori i un mas. Aquesta zona ja va patir els incendis del 94.

El foc que crema al municipi de Sant Quirze Safaja, ha cremat ja 70 hectàrees, però els bombers esperen poder-lo controlar en les pròximes hores. Des de tres quarts de sis de la tarda d'ahir, els bombers van rebre l'avís i van localitzar les primeres flames a la carretera C-1413-B, al seu pas pel paratge de la Plana Serra. Les causes que les van provocar encara no se saben, tot i que fonts consultades dels Bombers i del DARP no descarten que hagi estat provocat, ja que en aquest indret si han declarat diferents incendis al llarg dels anys.

Des d'aquell punt, el front principal ha avançat en direcció nord-est. Però cap a les 21 hores s'ha aconseguit estabilitzar-lo, és a dir, tancar el perímetre cremat. Els bombers han destinat 60 dotacions terrestres i 18 d'aèries, entre les quals hi ha dos hidroavions vinguts de Saragossa i les Balears. Això ha convertit aquest incendi amb el més important en nombre de dotacions que s'hi han destinat.

Desallotgen una casa de colònies, un sanatori i un mas.

La ràpida combustió de la massa forestal que hi ha a la zona i la dificultat del terreny per accedir als focus del foc han obligat els serveis d’emergència a emprendre mesures preventives. Així, s'ha decidit evacuar la casa de colònies de Can Badó on hi havia una trentena de nens amb els monitors, que es troben sans i estalvis al poliesportiu de Sant Feliu de Codines. Igualment, els bombers han desallotjat el sanatori Puig d'Olena que hi ha a la carretera de Centelles, i també el Mas Rovireta. En total s'ha hagut de desallotjar més de 150 persones.
L'avanç de les flames també ha obligat a tallar al trànsit les carreteres C-1413-B i C-59.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=68