Activitats del Moianès - octubre 2009
Data Divendres, 02 d'octubre a les 19:08:02
Tema cultura• Divendres 2 d’octubre
- Castellterçol. Tots els divendres a les 9h del vespre a l’Escola Ramona Calvet, Curs  de Country nivell mitjà, a càrrec de Rosamari Costa.
- Moià. A 2/4 d’11h del vespre a l’Aud. St. Josep, Concert de Jazz amb Tom Johnson Shark.
- Santa M. d’Oló. A 2/4 de 9h vespre al Pavelló, Inauguració de la Penya Blaugrana i sopar.

• Dissabte 3 d’octubre
- Calders. A les 6h de la tarda al Centre Cívic, projecció La sal de la mort i debat.
- Castellterçol. A les 10h del vespre al Centre Espai Escènic, Bibliobús de blues amb Big Mama (recital musical i narratiu sobre el blues i el jazz)
-Moià. Al Circuit Verd de Moià, 33a Edició de les 24 Hores de Moià.  
- Santa M. d’Oló. A les 6h tarda al Centru, Xerrada Com fer adob de la matèria orgànica.

• Diumenge 4 d’octubre
- Castellterçol. XVIII Concurs de Gos d’Atura de Castellterçol i Castellcir. A les 9h matí al camp de proves, Esmorzar pels pastors. A 2/4 d’11h a la Ctra. Castellcir, Concurs de gos d’atura i actuació de l’Esbart Rosa d’Abril amb tres danses catalanes.
- Santa M. d’Oló. A les 9'30h matí, Pedalada popular. A les 5h tarda al Camp de futbol, FC Oló vs Berga CE.

• Dilluns 5 d’octubre
- Castellterçol. Els dilluns de 2/4 de 10h a les 11h de la nit, Balls de Saló nivell avançat.
- Moià. De 2/4 de 6h a 2/4 de 8h de la tarda a la Biblioteca, Taller de tallers: pilotes de malabars (a partir de 5 anys). A partir del 5 d’octubre, tots els dilluns a l’Ateneu la Pólvora a 2/4 de 6h de la tarda, Trapezi per a nens, a les 7h de la tarda, Avançat de trapezi i a 2/4 de 9 del vespre, Iniciació al trapezi per a joves i adults.

• Dijous 8 d’octubre
- Castellterçol. Els dijous de 2/4 de 10h a les 11h de la nit, Balls de Saló Nivell Intermig.
- Moià. Els dijous a les 9h del vespre a Mas Vilarrasa, curs de Country nivell mitjà – avançat.
 
• Divendres 9 d’octubre
- Castellterçol. De 2/4 de 10h a les 11h del vespre al Centre Espai Escènic, Assaig de la Coral de Castellterçol obert a tothom. 


• Dissabte 10 d’octubre
- Calders. Durant tot el dia a CACIS El Forn de la Calç, Primer “Encontres”, 4 Eco-artistes.
- Castellterçol. Els dissabtes de 2/4 de 6h a les 7h, Balls de Saló Nivell iniciació. I de les 7h a 2/4 de 9h del vespre, Balls de Saló Nivell Intermig. I de 2/4 de 9h a les 10h, Balls de Saló Nivell avançat.  I al Castell de Castellterçol, Concert de Combinat Doble amb Eduard Miralles i Andreu Vilar- Juanola.
- Sant Quirze Safaja. 9a Fira Moianès Turisme i Lleure. A Puig d’Olena: A 2/4 de 5h de la tarda, Ballaruga i pessigolles amb Pep Puidemont; A 2/4 de 6h de la tarda, Partit de futbol sala femení Selecció del Moianès; A continuació, Xocolatada popular; Durant la tarda, visites a l’entorn de Puig d’Olena; A 2/4 de 7h de la tarda, Taula rodona amb la participació de Xavier Roig, Leopoldo Abadia, Mn. Antoni Pladevall i Griselda Guiteras com a moderadora; Iper acabar, degustació Tasta’m – Productes del Moianès. 

• Diumenge 11 d’octubre
- Castellcir. A 2/4 de 10h del matí des de la Quintana,  X Pedalada Popular.
- Castellterçol. A les 11h del matí al Castell, Festa de l’Ermita del Remei, tradicional aplec del Remei. Missa a l’ermita, cant dels goigs i rifa de coques amb la virola. Explicació de les excavacions i exposició de les eines del camp en miniatura del Sr. Pere Carbonés.
- Sant Quirze Safaja. 9a Fira Moianès Turisme i Lleure. A les 8h del matí, 2a Pedalada popular del Moianès, sortida a 2/4 de 9h a la Pl. Moianès. A les 8h, caminada, sortida des de l’escola. A les 10h, obertura de la Fira. A 2/4 de 12h a la Pl. de l’església, 2a Trobada de Gegants del Moianès. Cercavila fins al Parc de l’aigua i Ballada de Gegants. Al Parc de l’Aigua: A les 12h, Inauguració de la Fira; A la 1h, actuació dels Falcons de Castellcir; A 2/4 de 5h, animació infantil; De 2/4 de 6h a 2/4 de 7h, taller de malabars amb Despertaespurnes; De 2/4 de 6h a 2/4 de 7h, joc “Portem la pau al món”; A 3/4 de 6h, actuació de l’Escola de Dansa de Moià; A 3/4 de 7h, actuació del grup The Red Light District; A 2/4 de 8h, actuació del grup Showarma; A 2/4 de 9h del vespre, castell de focs.

• Divendres 16 d’octubre
- Moià. Jornada d'intercanvi entre la gent gran de Moià i Piera. A les 6h de la tarda a la Biblioteca, Contes de gorres a càrrec d'Anna Selga. A 2/4 de 10h del vespre a Can Carner, conferència La Guerra del francès a les comarques centrals de Catalunya a càrrec de Maties Ramisa.

• Dissabte 17 d’octubre
- Moià. Els dissabtes fins el 29 de novembre al Local dels Pessebristes, Curset de pessebrisme nivell d’iniciació. A 2/4 de 10h del vespre a l’Auditori Sant Josep, projecció de Agustina de Aragón (ESP 1950).
- Santa Maria d’Oló. A 2/4 d’11h del matí, FS Oló vs FS Gelida Industrial (benjamins). A 2/4 de 12h del matí, FS Oló vs Gelida Industrial (alevins). A les 6h de la tarda, FS Oló vs L’esclop Brasil.

• Diumenge 18 d’octubre
- Santa Maria d’Oló. A les 4h de la tarda al Camp de futbol, FC Oló vs Puigreig CE.

• Dimecres 21 d’octubre
- Castellterçol. A les 8h de la tarda al Bosquet de Can Sedó, Com t’imagines un espai pels joves?- tallers participatius amb entitats i associacions de gent jove.

• Dijous 22 d’octubre
- Castellterçol. A 2/4 de 6h de la tarda al Bosquet de Can Sedó, Com t’imagines un espai pels joves?- tallers participatius amb joves de 16 a 18 anys.
- Moià. Jornada d'intercanvi: La gent gran de Sant Quintí de Medina visita Collsuspina i l'Estany.

• Divendres 23 d’octubre
- Castellterçol. Curs “Els bolets al bosc i a la cuina”: A les 7h de la tarda al Centre Espai Escènic, Els bolets al bosc. A les 8h tarda, Els bolets a la cuina a càrrec de Núria Duran i Montserrat Jordà.
- Moià. A les 6h de la tarda a la Biblioteca, Manat de contes a càrrec de Marta Esmarats.  A 2/4 de 10 del vespre a Can Carner, conferència La Guerra del francès al Moianès a càrrec d' Antoni Moliner.

• Dissabte 24 d’octubre
- Calders. A CACIS El Forn de la Calç, Territori 0.
- Castellcir. A les 7'30h del vespre a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, Correllengua.
- Castellterçol. Festa del Bolet i les Herbes Remeieres. A les 9h matí des de la Pl. Vella, Sortida popular per anar a buscar bolets. A les 19h a la Biblioteca, Inauguració 31a exposició de bolets a càrrec de R. Pascual. A les 20h l'Espai Escènic, Presentació del llibre Guia d’arbres per a nois i noies de Ramon Pascual, a càrrec de J. Carbó i R. Pascual.
- Moià. A les 4h de la tarda al Circuit Verd, 4 hores de resistència BTT- 1a Marxa Nordic Walking Moianès. A les 9h del vespre a l’Auditori St. Josep, Concert de Marko Sevarlick.
- Santa Maria d’Oló. Al Centre Recreatiu, Festa dels que fan 50 anys.

• Diumenge 25 d’octubre
- Castellterçol. Festa del Bolet i les Herbes Remeieres. De les 10h a les 2h del migdia al casc antic de la vila, Fira amb parades al carrer dels botiguers del poble i firaires. A partir de 2/4 de 12h del matí a la Pl. Vella, 3a degustació de bolets. D'11h a 2h i de 5h a 7h de la tarda a la Biblioteca, Exposició de bolets de Ramon Pascual.
- Moià. A les 6h de la tarda a l’Auditori Sant Josep, projecció de Orgullo y pasión (USA 1957).
- Santa Maria d’Oló. Al matí, Caminada.  A 3/4 de 4h al Camp de futbol, FC Oló vs Vilada CE.


• Dilluns 26 d'octubre
- Moià. A les 8h del vespre a la Biblioteca, Tertúlia Club de lectura sobre Hamlet de Shakespeare, conduïda pel professor i especialista teatral Francesc Foguet.

• Dimecres 28 d’octubre
- Castellterçol. A les 20h a la Biblioteca, Debat del llibre La concessió del telèfon d’Andrea Camilleri.

• Divendres 30 d’octubre
- Moià. A 2/4 de 10h del vespre a Can Carner, conferència L’estada del baró de Maldà a Moià 1808-1809 a càrrec de Vicenç Pascual.

• Dissabte 31 d’octubre
- Calders. A 2/4 de 5h de la tarda a la Plaça, Castanyada. Durant tot el dia i fins les 8h de la tarda a CACIS El Forn de la Calç, Docu-Mental 09 Mèxic a Cacis – Concert.
- Moià. A les 8h del vespre, anada al teatre a veure Hamlet, apunteu-vos a la Biblioteca. A la Plaça Major, Castanyada. A 2/4 de 10h del vespre a l’Auditori Sant Josep, projecció de Goya en Burdeos (ESP-ITA 1999).
- Santa Maria d’Oló. A 2/4 d’11h del matí al Camp de futbol, FS Oló vs FS Olesa, a 2/4 de 12h del, FS Oló vs CF Barceloneta i a les 6h tarda, FS Oló vs Guardiola UD.

EXPOSICIONS
Castellterçol. 24 i 25 d’octubre a la Biblioteca, Exposició de bolets a càrrec de Ramon Pascual.
Moià. A la Biblioteca: Fins el 10 d'octubre, exposició Esportistes catalanes del s.XX amb esportistes dels voltants de Moià; Del 5 al 24 d'octubre, exposició 25 anys del grup de teatre La Cadira; Del 26 d'octubre al 2 de novembre, exposició Mira'm amb uns altres ulls.    
Santa Maria d’Oló. Dissabte 31 d’octubre al Centre Recreatiu, El món del bolet.
FORMA’T AL MOIANÈS
Tallers, cursos i conferències. Setembre – desembre 2009. Informa-te’n al 93 830 14 18.

ARXIU HISTÒRIC
Moià. Els dissabtes de 10h a 2/4 de 2h del migdia, Obert per consultes concertant visita al 938307600.

COVES DEL TOLL
Moià. Dissabtes, diumenges i festius de 2/4 d’11h a 2h del migdia i els dissabtes i diumenges també
de 3h a 2/4 de 7h de la tarda, Les Coves del toll estan obertes al públic. 
Amb l’entrada de les Coves es pot visitar gratuïtament el Museu Arqueològic i la Casa Natal Rafel Casanova.

MUSEU CASA NATAL RAFEL CASANOVA
Moià. De dimarts a diumenge obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 4h a 7h de la tarda. Fins el 31 de desembre,
entra al Toca Toca! una sala temporal per descobrir la Prehistòria i en Rafel Casanova amb jocs i activitats.

MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY
L’Estany.  De dimarts a diumenge obert de 10h a 2h del migdia.

MUSEU ENRIC PRAT DE LA RIBA
Castellterçol. De dimarts a diumenge obert de 10h a 2/4 de 2h del migdia i de 4h a 7h de la tarda.

ESPAI FRANC
Castellterçol. Dissabtes i diumenges de 10h a 2/4 de 2h del migdia.

ESPLUGUES
Castellcir. Radial de l’Ecomuseu del Moianès.  Visites concertades trucant el 93 830 14 18.

Consorci per a la promoció dels municipis del Moianès


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=819