XXVIII Trobada de socis de l'ACOM
Data Dimarts, 27 d'octubre a les 21:47:20
Tema societatEl passat 24 d’octubre de 2009 va tenir lloc la trobada de socis i simpatitzants de l'Associació Catalana d'Observadors Meteorològics. En aquesta ocasió, més de cinquanta persones ens vàrem reunir a la subcomarca del Moianès.

A primera hora del matí vam trobar-nos a Sant Cugat de Gavadons, a Collsuspina, un magnífic mirador des del qual vam poder observar les boires de la Plana de Vic, així com alguns cims nevats del Pirineu. Allí ens van rebre l’Eloi Cordomí, soci de l’ACOM i meteoròleg de TV3, i la Mª Àngels Morera, 3er Tinent d’Alcalde, Cultura i Patrimoni i Promoció econòmica de l’Ajuntament de Moià. Després de visitar l’ermita, vam anar cap a Les Coves del Toll, al municipi de Moià. Dividits en dos grups, vam visitar les coves, molt importants degut a la gran troballa de restes d’animals prehistòrics. Tot seguit vam passejar pels voltants, veient el que serà el futur Parc Prehistòric de Moià. Posteriorment, ens van oferir un petit refrigeri de productes ecològics del Moianès.

A continuació ens vam desplaçar a la població veïna de Santa Maria de l’Estany, on vam visitar el monestir romànic i els exteriors de l’església. Abans de dinar, vam fer parada al Mirador de la Creu de Moià, des d’on hi havia unes bones vistes de tot el Moianès. El dinar de germanor es va realitzar al restaurant La Fàbrega, prop de Castellterçol. Va ser un bon moment per a recuperar forces i xerrar amb els diversos associats. A la sortida, la tradicional fotografia de grup, com a record de la trobada. Seguidament, Griselda Guiteras, periodista de TV3 vinculada al Moianès, ens va oferir un interessant passeig pels voltants del castell de Castellterçol, mostrant-nos un dels últims pous de glaç que van funcionar al Moianès.

Des de l’ACOM volem donar les gràcies a l’Eloi Cordomí, a la Griselda Guiteras i a la Mª Àngels Morera, per l’organització i la rebuda que ens van oferir. I gràcies a tots els socis i simpatitzants que vareu assistir a la trobada.

Diego Lázaro (ACOM)

De tot plegat en sortirà una exposició itinerant sobre meteorologia que s'exposarà més endavant a Moià.


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=824