1r Fòrum 'El Moianès ve de gust'
Data Dissabte, 07 de novembre a les 18:13:50
Tema culturaVeure programa d'actesEl Moianès organitza el primer Fòrum “El Moianès ve de gust” amb la participació de diferents experiències de dinamització turística d’altres territoris.
 
El proper Dilluns 9 de novembre a Collsuspina  es donarà el tret de sortida al primer  Fòrum “El Moianès ve de gust”- Innovació i experiències davant la crisi-  organitzat pel Consorci del Moianès en al que hi ha inscrits 60 persones.
 
El Consorci del Moianès ve treballant des de fa anys, en la dinamització turística de forma transversal, de manera que la valorització i posicionament turística dels municipis que l’integren es basi en la posta en valor del territori, aprofitant no únicament els paisatges i recursos naturals, culturals i etnològics sinó també l’activitat agrària i agroalimentària, que ha fet una aposta decidida per a la qualitat dels seus productes i pel dinamisme de les empreses en donar-los a conèixer.

D’aquesta manera, a través del Programa El Moianès ve de gust, s’ha engegat un seguit d’actuacions que han facilitat el treball conjunt de productors agroalimentaris, les empreses de serveis turístics (allotjament, restauració, activitats turístiques i lúdiques , etc.), i  els propis ajuntaments.


Amb l’ objectiu de donar a conèixer altres experiències i bones pràctiques  de Catalunya i de l’estat espanyol s’ ha organitzat aquest primer Fòrum , en la què diferents experts, des d’una vessant teòrica però també amb experiències pràctiques de territoris amb característiques similars, ens permetran conèixer les següents experiències:

  • S’aportarà l’experiència i cas particular de la Mancomunidad de la Sierra de las Nieves de Màlaga, que com  el Moianès, és una entitat que agrupa diferents municipis amb la finalitat de posar en funcionament un model de desenvolupament social i econòmic.
  • També hi tindrà lloc una representació de creació de nous productes en l’àmbit turístic, com és el cas de l’Agència de viatges A PEU, responsable de l’operador britànic INNTRAVEL.
  • El projecte de L’Avenc de Tavertet i la seva gestió de projectes basats en el turisme responsable.
  • L’experiència de la Vall de Camprodon  i la seva exemplificació de l’experiència sorgida de la voluntat d’entitats de diversos sectors pel desenvolupament integral del territori.
  • El Consorci del Moianès també hi exposarà el projecte Territoris Serens en el qual participa conjuntament amb els territoris del Cabrerès, Lluçanès i Vall de Ges basat en la definició d’ un model de desenvolupament del territori.
L’objectiu d’aquest Fòrum  és per una banda sensibilitzar als assistents de la gran potencialitat turísitica, comercial i alimentària que té el Moianès, i propiciar el coneixement mutu i el treball conjunt entre productors agrícoles i ramaders, els elaboradors, restauradors, serveis turístics (allotjament, restauració, activitats, etc), que comparteixen el mateix territori per tal de poder fer una valoració de totes aquelles activitats i accions que s’estan portant a terme.

La jornada de presentació, serà el tret de sortida per iniciar el procés participatiu  entre els agents implicats i que es  distribuirà en dos dies, i iniciar el disseny d’un pla d’acció innovador per  la promoció dels diferents sectors.

Seguidament, es donarà el punt final de la jornada amb un sopar degustació de productes de les terres moianesenques, Tasta’m, un dels altres projectes ideats amb el propòsit de la creació de sinèrgies entre els productors, elaboradors i restauradors del territori.
 
  

Consorci per a la promoció dels municipis del Moianès


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=837