Presentació de l'estudi: Anàlisi de necessitats de formació i treball al Moianès
Data Dijous, 19 de novembre a les 21:17:04
Tema societatL'estudi detecta que els qui cursen formació post obligatòria es desplacen a Vic o a Manresa.

El Moianès presenta els resultats de l’estudi de necessitats de formació professional  i mercat de treball al Moianès amb l’ assistència de 40 persones, representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, els Ajuntaments del Moianès, els agents educatius i membres dels sectors econòmics.

L’estudi posa de manifest la necessitat d'aconseguir estudis de formació professional per al Moianès i constata que els qui volen cursar formació post obligatòria han de desplaçar-se a Vic o Manresa, situació que comporta inconvenients personals a causa de la cobertura poc eficient de transport i dels costos afegits per a les famílies.


Després d’un anàlisi exhaustiu de l’oferta existent en formació professional en les zones més properes, conjuntament amb els resultats d’ un taller participatiu que es va realitzar amb els agents del territori , el resultat final va ser la proposta de la creació d’un cicle formatiu emmarcat dins l’àmbit de l’agroalimentari i el cultiu ecològic, ja que aquest és un dels sectors econòmics emergents del territori.
 
L'objectiu d'aquest estudi  és impulsar el nivell formatiu a la comarca, adoptant com a llançadora la formació professional inicial. Es vol establir una estructura participativa de planificació i lideratge de la FP i crear una oferta pròpia vinculada a les empreses de la comarca i al mercat de treball local, que impliqui tots els agents polítics, socials, econòmics i educatius del territori.

El Consorci per a la promoció dels municipis del Moianès,  ha realitzat l’estudi de necessitats de formació professional i mercat de treball amb el suport tècnic i econòmic de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona.

Per més informació :
 
Consorci del Moianès
Marta Purtí
Tf: 93.830.14.18
purtipm@diba.cat


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=845