S'inicia la setmana dels hàbits saludables al Moianès
Data Divendres, 27 de novembre a les 17:28:16
Tema societatImpulsada per el Consorci del Moianès, l’acció pretén conscienciar als joves per un consum d’alimentació sana i variada i procurar per un bon desenvolupament tant físic com mental.

El projecte de La setmana del hàbits saludables planteja un seguit d’activitats que tenen
el seu punt d’inici en un seguit d’accions que es portaran a terme en els diferents centres educatius del Moianès, tenint com a punt de partida la propera setmana, del 30 de novembre al 4 de desembre, l’IES Moianès i la seva Setmana dels esmorzars saludables.

Durant aquests cinc dies, els alumnes de l’institut, durant l’hora d’esbarjo, tindran la possibilitat de degustar productes del Moianès a l’hora que compleixen amb una dieta saludable i equilibrada. Tindran, doncs, l’espai de la cantina, a l’interior de l’edifici i una paradeta a l’exterior on se’ls vendran, a preus molt assequibles, una gran varietat de productes elaborats a la comarca, sans i nutritius. Així mateix, amb cada consumició, s’obsequiarà amb una butlleta per participar en un sorteig on s’atorgaran dos premis: una mensualitat gratuïta al gimnàs i un passeig a cavall.


El gran assortit de productes del Moianès comptarà amb una varietat adaptada als diferents gustos; des d’entrepans de pa ecològic de formatge, llonganissa o crema de xocolata passant per els làctics, els sucs de fruita ecològics, les barretes energètiques, diferents tipus de galetes i fruita.

Els alumnes de primer de Batxillerat també tindran l’ocasió de participar en una acció que
sota el nom de “Tallers amb gust de Moianès”, i amb la participació del cuiner Pep Nogué, els oferirà un seguit d’aportacions i consells a l’hora d’enfrontar-se davant dels fogons per cuinar productes de qualitat de manera fàcil, atractiva i saludable.

Aquesta setmana donarà pas, més endavant, a un seguit de propostes que es portaran a terme als diferents municipis del Moianès sota la mateixa idea de la conscienciació cap a un consum responsable, sa i variat de l’alimentació, amb l’afegitó de conèixer els productes ecològics i de qualitat dels que gaudeix la comarca.


Per a més informació:
Consorci del Moianès
Judit Sala
Edifici Can Carner.
C/ Joies, 11-13 Moià
T 93 830 14 18
salacjd@diba.cat / cmoianes@diba.cat


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=851