La Conselleria d'Interior ja preveia un fort creixement de la comarca
Data Dilluns, 05 de setembre a les 06:00:00
Tema societatEl fort creixement que es preveia que tingués la comarca del Moianès, i molt especialment Moià, van fer que la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil, en el “Llibre blanc” del “Pla Director de Bombers” considerés la necessitat d’ampliar el Parc de Bombers de Moià amb diferents infraestructures i dotacions per tal que en un futur pugui donar servei a una població de fins a 50.000 habitants.

Aquest estudi va ser realitzar durant els mesos de febrer i març de 2003 i va ser dirigit per Ramon Bonastre, director General d’Emergències i Seguretat Civil i Pedro Anitua, Cap de la Divisió Operativa. En aquest estudi hi varen participar una trentena de persones entre tècnics, caps de servei, analistes...

Així, el Parc de Bombers de Moià que dóna servei a tota la comarca, i segons aquest “Pla Director de Bombers”, està pensat perquè pugui atendre actualment a una població de fins 25.000 habitants. Tot i això, amb el fort creixement que està tenint el Moianès, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil, considera necessari, en un futur proper, l’ampliació del Parc de Bombers de Moià perquè pugui atendre les necessitats del servei d'una població molt més gran.

De fet, Moià, futura capital de la comarca, en el decurs dels últims 9 anys, gairebé ha doblat la seva població, i si el ritme de creixement és el mateix en els propers anys, és molt probable que gairebé la meitat d’habitants de la comarca es concentrin a la seva capital.
Per aquest motiu, a principis d’aquest any, l’Ajuntament de Moià va aprovar, entre d’altres Plans Parcials, el de Cal Valls, situat precisament darrera l’actual Parc de Bombers. Aquest Pla Parcial, permetrà urbanitzar tota la zona situada darrera el Parc de bombers actual fins a la falda de Montbrú i fins les noves urbanitzacions del Sot d’Aluies i Cal Vives, on s’està construint la nova piscina municipal, el que donarà una nova imatge a tota la part Sud de la Població. D’aquesta manera, la futura ampliació de les dependències dels Bombers és podria dur a terme al mateix lloc on actualment estan ubicats.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=91