Porcada Popular
Data Dimarts, 13 d'abril a les 16:54:36
Tema culturaJa tenim aquí la 4ª edició de la FESTA DEL PORC! Un gran dia per compartir entre grans, petits, veïns, veïnes, amics i amigues. Doncs, un any mes, a Moià, se’n ha organitzat una altra de grossa!

Històricament, el menjar, eix central d’aquesta festa, sempre ha estat un moment per compartir, un motiu de festivitat. La matança del porc, a les nostres contrades, a les cases de pagès, havia estat un moment molt important. Motiu de felicitat, de benestar, d’alegries, i segurament, en moltes ocasions, el moment mes important, gastronòmicament parlant, de tot un any.

De moment hem vist o veurem en el dia d’avui, una gran diversitat d’activitats, col·laboracions, actuacions... i cal felicitar-nos tots plegats. Tots aquells que portem temps treballant-hi, els que al dia d’avui dediquem el nostre temps desinteressadament a la festa, aquells que hi han col·laborat prèviament, els que estem participant a les diferents activitats, i fins i tot, als que no han pogut venir i voldrien ser aquí.


Hi ha molta gent i entitats lluitant diàriament per mantenir algunes tradicions al poble, ofertant moltes i diverses propostes culturals, realitzant tasques educatives, portant-nos teatre, música, dansa, cinema, fires, festes... i és gràcies a aquesta feina i a aquesta voluntat, que sorgeix cultura popular o identitat. Llavors és allò que quan et pregunten: I tu de on ets? Respons orgullós: Doncs jo sóc de Moià, saps on és? Al mateix temps és important no perdre de vista l’horitzó, el moment i el lloc en el que vivim, sempre cal saber adaptar-se als nous temps sense perdre la proximitat, les activitats al carrer i les festes populars. Tot allò que ens fa ser poble i que reforça la cultura popular.

Moli Nou un lloc privilegiat per potenciar al poble, un entorn natural perfecte per activitats culturals, tradicionals i festives. Aquest és un dels motiu pel qual s’ha triat aquest indret tant representatiu per a la festa. En moments difícils com els que pateix actualment Moià, reivindiquem l’ús aquests i d’altres espais en desús per part de la gent del poble.

Finalment, després d’augmentar-nos tots plegats una mica l’autoestima, recordar que la festa del porc no és només una festa popular sinó que pretén ser molt mes: Una farra popular! Apa gent, doncs res mes, a disfrutar-la!


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=914