Convergència demana una Constitució per a Catalunya.
Data Dilluns, 12 de setembre a les 06:10:00
Tema políticaAquest any en la tradicional ofrena floral de l’11 de setembre al monument de Rafael Casanova, a Moià, la seva vila natal, l’alcalde de Moià, Josep Montràs, de Convergència Democràtica de Catalunya, en el seu habitual parlament, va insistir en la necessitat que l’estatut que s’està elaborant sigui l’últim per a Catalunya, i que a partir d’aquí, Catalunya haurà d’aconseguir una Constitució en el seu camí cap a la independència.

Molt més moderat, però profund, va ser el discurs del Conseller de Comerç, Turisme i Consum Josep Huguet i Biosca, que va presidir l’acte.
El Conseller Huguet, després d’una breu introducció història del que representa l’11 de setembre, va afirmar que en nou Estatut que s’està elaborant, s’aprovarà amb el suport del 80 % de tots els grups polítics catalans, i que el Govern de la Generalitat, demanarà a tots els Ajuntaments Catalans, que li donin el seu suport, la qual cosa farà, que el Govern de Madrid hagi d’aprovar gairebé “a la força”, aquest nou text.
El Conseller Huguet, va cridar a la responsabilitat de tots els líders dels partits polítics catalans, perquè en les properes setmanes arribin finalment a un acord.

Val a dir, que la imatge que va donar la cerimònia d’enguany, ha estat de total consens i harmonia entre totes les forces polítiques present. Si bé, en ofrenes d’anys interiors, es podia veure molt la divisió entre les diferents forces polítiques, sobretot de l’Ajuntament de Moià, i la resta d’alcaldes de la comarca, aquest any ha estat tot el contrari.

A l’ofrena floral, hi varen participar més d’un centenar d’Entitats, Associasions, partits polítics i Ajuntaments de la Comarca.
L’acte, que va transcorre amb total normalitat i sense cap tipus d'incident, es va cloure amb una actuació dels castellers “Els Torallongues” de Manresa.

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=96