Curs d’Atenció a la Ciutadania.
Data Dilluns, 12 de setembre a les 06:00:00
Tema societatEls dies 19, 21, 26 i 28 de setembre i 3 d’octubre es celebrarà a Castellterçol un Curs d’Atenció a la Ciutadania. Claus per a una adequada recepció dels nouvinguts.
Aquest curs està organitzat pel Consorci del Moianès a través Servei de Polítiques de Diversitat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona que considera imprescindible la labor que fan els professionals municipals en la primera atenció dels ciutadà i molt especialment pel que fa la recepció de persones nouvingudes de diferents orígens culturals.

L’acció formativa que pretén donar resposta a les necessitats d’aquests professionals és distribuirà en una primera part introductòria, en la que es presentaran les causes i conseqüències que a nivell global estan provocant el desplaçament i moviments de persones, i les seves repercussions en el món local.

La segona part permetrà als assistents descobrir els factors personals (valors, prejudicis, estereotips...) que conformen les actituds envers els altres i que són determinants a l’hora donar informació i atendre als ciutadans.

Aquesta proposta formativa va adreçada als professionals, dels diferents serveis, encarregats de donar informació als ciutadans que demanen atenció directa de l’administració local:
- Professionals municipals que fan de recepcionistes als serveis municipals: centres cívics, casals, biblioteques, serveis socials, atenció al ciutadà, etc...
- Professionals d’oficines d’informació, conserges...
- Personal municipal que realitza les inscripcions al Padró Municipal
- Informadors especialitzats en l’àmbit d’immigració
- Altres professional especialitzat que fan atenció al ciutadà: cos de seguretat, policia local...

La metodologia del curs serà activa i participativa. Resulta de la combinació d’explicacions teòriques i la realització d’exercicis pràctics a partir dels quals treballar els continguts de procediment i d’actitud.
Si bé la primera part és molt participativa a partir de l’exposició del formador, la segona és més vivencial; on a partir d’exercicis, treballs i jocs els participants viuen una sèrie de situacions per tal de poder experimentar el què la formadora vol transmetre.

La durada del curs serà de 20 hores i es lliurarà un diploma acreditatiu als participants que hagin assistit al 80% de les sessions.
Per a més informació us podeu dirigir al Consorci per la Promoció dels municipis del Moianès, telèfons 93 830 14 18 / 93 820 80 00 o bé per correu electrònic a cmoianes@diba.es

Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=97