2n Concurs Fotogràfic “Sotsvegueria del Lluçanès: 400 anys”
Data Dilluns, 04 d'octubre a les 22:21:05
Tema culturaEl Consorci del Lluçanès convoca el 2n concurs de fotografia pel calendari 2011. Aquest any porta per títol “Sotsvegueria del Lluçanès: 400 anys” i té com a objectiu la publicació de les obres guanyadores al calendari del Lluçanès 2011. Es pretén aconseguir la millor fotografia de cada municipi.

BASES DEL CONCURS

1. Objecte
L'objecte del concurs és destacar fotogràficament qualsevol dels punts del territori que pugui recordar, identificar, interpretar el Lluçanès de fa 400 anys.

2. Temàtica
El nom del concurs és “Sotsvegueria del Lluçanès: 400 anys” i aquest inclou: paisatges, racons, elements patrimonials, culturals, productes locals, festes, etc.  Per tant, totes les fotografies hauran d'estar relacionades amb aquesta temàtica.


3. Com participar
–  Tothom qui vulgui pot participar-hi.
–  Cada participant podrà presentar un màxim de 5 fotografies. Aquestes poden ser totes d'un mateix municipi o de diferents.
–  Les fotografies s'hauran d'haver realitzat durant els anys 2009 o 2010.
–  Les fotografies no es poden retocar.
–  Les fotografies poder ser fetes des d'una càmera analògica o digital.
–  Els municipis per realitzar les fotografies són tots aquells que formen el Lluçanès: Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Prats de Lluçanès, Perafita, Sant Agustí del Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d'Albars, Sobremunt i Santa Maria de Merlès.
–  Per participar cal seguir els següents passos:
Es poden aportar fotografies en format digital o analògic:

     a) Format digital:
–  El participant haurà d'enviar les fotografies en format JPG amb un PES MÍNIM DE 3MB per arxiu. A més a més, el participant haurà de conservar els originals de les fotografies presentades, ja que el jurat podria demanar-les per a la impressió posterior en cas de ser finalista.
–  Les fotografies s'enviaran a l'adreça electrònica
concurs@consorci.llucanes.cat
–  En el correu electrònic s'especificarà la relació de les fotos que s'envien. A cada foto s'ha de posar un títol i el municipi al qual pertany. En el mateix correu també s'ha de fer constar les dades de contacte de l'autor/a.
–  També es poden portar les fotos en un suport digital (cd, llapis de memòria, targeta de memòria...), amb les mateixes característiques abans esmentades. Es poden presentar al Consorci del Lluçanès o a qualsevol dels ajuntaments del Lluçanès. El suport digital haurà de presentar-se dins un sobre, i amb un paper s'ha de fer constar el títol de les fotos i municipis al qual pertanyen i les dades de contacte de l'autor/a.

     b) Format analògic
–  Enviar les fotografies al Consorci del Lluçanès o a qualsevol ajuntament del Lluçanès.
–  Les fotografies hauran de presentar-se dins un sobre. A cada fotografia es farà constar el títol i el municipi a la qual pertany. També s'ha de fer constar les dades de contacte de l'autor/a.

4. Calendari
El període de presentació de les obres finalitza el dia 19 de novembre a les 12 del migdia.

5. Jurat
El jurat estarà format pels regidors/es de Cultura dels municipis del Lluçanès, i per la coordinadora de l'Àrea de Cultura del Consorci del Lluçanès. El jurat no sabrà en cap cas l'autor/a de la fotografia fins a la resolució del concurs.
–  Es triaran 13 fotografies, una per municipi. En cas que un municipi quedi desert de fotografies, s'encarregarà que es faci a un professional tenint en compte el conjunt de les fotos. En el calendari 2011 cada mes hi haurà una fotografia del municipi o del poble que formi part del municipi.
–  Els criteris per designar els guanyadors/es serà la originalitat, el contingut i la qualitat de la fotografia.

 6. Resolució
–  El Consorci del Lluçanès donarà a conèixer els guanyadors/es a través de la seva web
http://consorci.llucanes.cat/ i de forma personal a cada participant a través de correu electrònic a partir de la data de la fi del concurs.
–  El jurat podrà declarar desert el concurs, si així ho considera oportú. Al mateix temps, podrà deixar fora de concurs aquelles obres que no compleixin els requisits indicats en aquestes bases.

7. Premi
El premi serà la publicació de la fotografia al calendari 2011 del Lluçanès, un berenar-sopar pels guanyadors/es en un acte on es presentaran totes les fotografies (els premiats podran assistir amb un acompanyant) i el llibre La Sotsvegueria del Lluçanès (1611-1716) de Josep Albert Planes. També es donarà en suport digital la totalitat de fotografies que han participat en el concurs.

 8. Acceptació de les bases
–  El Consorci del Lluçanès es reserva el dret de realitzar una exposició pública de les obres presentades. Un cop finalitzat el concurs, les fotografies es podran veure a la pàgina web del Consorci del Lluçanès.
–  Totes les fotografies presentades al concurs quedaran en propietat del Consorci del Lluçanès el qual en podrà fer l'ús responsable que en consideri oportú. El fet de presentar-se en aquest concurs suposa l'acceptació d'aquestes bases.
–  El Jurat es reserva el dret de realitzar els canvis oportuns si fos necessari per a un millor funcionament del concurs.


Santa Creu de Jutglar, 1 d'octubre de 2010.
    


Aquest article es de moianès.net, el portal del Moianès i rodalies
https://www.moianes.net

La direcció d'aquesta noticia es:
https://www.moianes.net/modules.php?name=News&file=article&sid=989